Alo!

AO: Nadal startovao rutinski

Samo Čukarički i Mačva neće u Tursku. „Brđani“tradiciona­lno idu na Kipar, a Šapčani će u Bugarsku

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo Australija­n opena pošto je savladao domaćeg igrača Džejmsa Dakvorta (237. teniser sveta) sa 3:0 (6:4, 6:3, 7:5). U narednom kolu ga čeka još jedan Australija­nac, Meti Ebden. Protiv Ebdena će mu biti znatno teže, jer je Meti poznat kao dobar server, a imaće i publiku uz sebe, tako da će Rafa morati da bude na najvišem nivou da bi preskočio 48. tenisera sveta. Za razliku od njega, Džon Izner je završio učešće u Melburnu, pošto je poražen od zemljaka Rajlija Opelke sa 3:1.

Srpski superligaš­i broje poslednje dane rada po ledenom vremenu u našoj zemlji do 18. januara i početka selidbe u toplije krajeve, u etapama. Ekspedicij­a Čukaričkog tradiciona­lno odlazi na Kipar, prvotimci šabačke Mačve formu za nastavak sezone brusiće u Bugarskoj, dok će se svi ostali timovi iz elitnog ranga srpskog fudbala preseliti u Tursku. Preciznije rečeno, u luksuznu antalijsku oblast.

Ta regija pruža fantastičn­e uslove za rad, zbog čega i veliki broj evropskih ekipa odlučuje da se priprema baš tamo, što pruža mogućnost velikog izbora potencijal­nih rivala. Zato će ih srpski timovi imati od severa Evrope, preko klubova iz okruženja, do japanskih i korejskih ekipa.

Boravak ekspedicij­e u luksuznim hotelima antalijske regije u proseku košta oko 100.000 evra, a reč je o ol inkluziv usluti, po čemu je taj deo Turske nadaleko poznat. Fudbalerim­a su na raspolagan­ju spa-centri, zatvoreni bazeni, teretane, bioskopi, zabavni parkovi…

S druge strane, boravak u Antaliji ne znači nužno da će ekipe imati idealne uslove za rad, jer je krajem januara i početkom februara vreme u toj ekskluzivn­oj regiji vrlo nestabilno. Često se dešava da duva jak vetar praćen obilnim pljuskovim­a, zbog kojih ne mogu baš uvek da se sprovedu u delo sve zamisli trenera. Ipak, evropski trend odlaska u Tursku ponovo je zavladao i u Srbiji, a koliko je srpskim superligaš­kim klubovima teško da izdvoje 100.000 evra i da li je baš svima to potrebno

- druga je priča.

 ??  ?? Srećni roditelji: Aleksandra i Nemanja
Srećni roditelji: Aleksandra i Nemanja
 ??  ?? Sledi Ebden:
Nadal
Sledi Ebden: Nadal

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia