Alo!

„ORLOVI“, pakujte kofere

Brazil bio bolji od igrača selektora Nenada Peruničića pa je plasman u drugi krug sveden samo na teoriju

- Piše: K. RADULOVIĆ konstantin.radulovic@alo.rs

Šansa da se rukometaši Srbije plasiraju u drugi krug takmičenja na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj i dalje postoji. Ona se sastoji od navijanja za druge selekcije i vere u neke neverovatn­e rezultate u preostala dva kola u grupi A, budući da su sve ono što je bilo do njih prokockali. Najpre u prvom kolu protiv Rusije, kad su u dobijenoj utakmici uspeli da ostanu bez jednog boda, a onda su juče u duelu protiv Brazila, u poslednja tri minuta, uništili čitav trud uložen u prethodnih 50 i kusur, kad su jurili prednost Južnoameri­kanaca - 22:24 (11:14).

Upozoravao je u najavi ovog meča selektor Nenad Peruničić kako njegovi igrači u napadu ne smeju da prospu ono što im čvrsta odbrana donese, ali njegovi igrači ga nisu poslušali. Ili možda on nije uspeo dovoljno da ih nauči kako se to radi. Uostalom, razlozi u ovom trenutku i nisu toliko važni. O tome će se pričati po povratku u Beograd, a sada je jedino bitno da su „orlovi“po ko zna koji put svojim glupostima dozvolili protivniku da im uzme meru.

Tehničke greške, promašeni ziceri i skroman repertoar napadačkih akcija godinama krase srpske rukometaše i biće potrebno mnogo vremena da se to ispravi. Videlo se da ovom podmlađeno­m timu nedostaje iskusni Nemanja Zelenović, koji je zbog povrede završio ovaj Mondijal već posle prvog meča, ali to ne sme da bude alibi. To samo može da bude veliki minus, jer jedan ozbiljan tim, koji ima ambicije da se plasira u drugi krug takmičenja na Svetskom prvenstvu, ne može i ne sme da zavisi od jednog igrača, ma koliko oni drugi bili mladi i neiskusni.

 ??  ?? Besneo: Nenad Peruničić
Besneo: Nenad Peruničić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia