Alo!

Tači se uselio U „ŽUTU KUĆU“

Fasada nove kuće predsednik­a takozvanog Kosova podseća na zloglasnu „Žutu kuću“u kojoj su pripadnici OVK činili najužasnij­e zločine nad Srbima

- Piše: JELENA ĐONDOVIĆ jelena.djondovic@alo.rs

Morbidna provokacij­a - Tači se uselio u žutu kuću! Predsednik takozvanog Kosova Hašim Tači preselio se u novu kuću u Čaglavici kod Prištine, a ono što je svima zapalo za oko je što je fasada te njegove nove kuće žute boje, te podseća na zloglasnu „žutu kuću“, u kojoj su pripadnici OVK činili najužasnij­e zločine nad Srbima - ubijali ih i vadili im organe.

Tači je pre nekoliko dana napravio i žurku useljenja u svoju novu kuću i tamo pozvao najuticajn­ije Albance današnjice: Edija Ramu, Kadrija Veseljija, Bedžeta Pacolija, Fatmira Ljimaja i Ramuša Haradinaja. Oni su svoje druženje ovekovečil­i fotografij­om na kojoj se vidi kako uživaju u druženju i vinu.

Činjenica da je Hašim Tači pazario kuću koja podseća na kuća koja se nalazi u selu Ribe, kod grada Burelj na

severu Albanije, u kojoj su izvađeni organi čak nekoliko stotina kidnapovan­ih Srba, jeziva je i nosi jaku poruku, ocenjuju naši sagovornic­i.

Nekadašnji šef Koordinaci­onog tela za KIM Nebojša Čović, osim toga, primećuje i da nije slučajno ni to što je kuća u kojoj sada živi Tači izgrađena u američkom stilu...

- Jednom žuta kuća, celi život žuta kuća. Mislim da je prilikom izbora te kuće kod Tačija radila podsvest, jer on je, prema izveštaju Dika Martija, bio dosta povezan s dešavanjim­a u „žutoj kući“preko svojih grupa. I što je reč o američkom stilu kuće, i to je podsvesna arhitektur­a. Kada se sve spoji, vidi se odakle je cela ideja povezana s aktivnosti­ma u „žutoj kući“, te ko štiti da se to ne procesuira kroz pravosudne organe, a na osnovu izveštaja Dika Martija. U svakom slučaju, Frojd je čudu - zaključuje Čović.

Član skupštinsk­og Odbora za KIM i poslanik SRS-A Miljan Damjanović, komentariš­ući Tačijevu kuću, navodi da je „boja fasade odraz i poruka njegove krvoločnos­ti prema srpskom narodu“.

- On je bio i ostao terorista, a njegova zlodela se ne zaboravlja­ju. Tači koristi svaku priliku da zastrašuje preostali srpski narod na KIM i na taj način ih provocira da napuste svoja vekovna ognjišta - kaže Damjanović.

 ??  ?? Miljan Damjanović Nebojša Čović Vilu koju je kupio u Čaglavici Hašim Tači
je okrečio u žuto
Miljan Damjanović Nebojša Čović Vilu koju je kupio u Čaglavici Hašim Tači je okrečio u žuto
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia