Alo!

VODENI PACOVI MU POJELI LICE I UTROBU!

Sava Milojević (83) nestao je 21. januara, a pronađen je 4. februara u svojoj kući na obali Grliškog jezera neprepozna­tljiv od ujeda

- redakcija@alo.rs

Piše. S. Z. BOŽINOVIĆ

- Našao sam ga na podu kako leži, lice mu je bilo pojedeno, videle su se kosti! Utroba je bila rasporena, unutrašnji organi pojedeni... - kaže Jovan Predojević, meštanin zaječarsko­g sela Leskovac.

Sava Milojević (83) pronađen je prekjuče u svojoj kući na obali Grliškog jezera, u selu Leskovac, neprepozna­tljiv od ujeda vodenih pacova. Meštani kažu da nije imao porodicu, da je živeo sam, ali da je bio omiljen u selu. Živeo je od penzije, koju je stekao kao vozač autobusa.

- Primetili smo 21. januara da ga nema i počeli smo da ga tražimo. Zvali smo njegove prijatelje, tražili ga po okolnim selima, obilazili okolinu, ali od njega ni traga, ni glasa. Sava je imao običaj da ode na nekoliko dana kod svojih poznanika, tako da smo mislili da je to u pitanju. Međutim, kako se nije pojavio do 1. februara, mi smo njegov nestanak prijavili policiji - kažu za „Alo!“meštani sela.

Ispred prostorije mesne zajednice u selu zatekli smo kovčeg i meštane kako dolaze da zapale sveću pokojnom Savi. Na umrlici nema slike jer niko nije uspeo da pronađe Savinu fotografij­u.

- Otišao sam do njegove kuće, pokucao, ali nije bilo odgovora. Pokušao sam da uđem, ali je bilo zaključano iznutra. Kako su nam u policiji kazali da možemo da provalimo vrata, to sam i uradio. Samo sam malo jače gurnuo, jer se on zaključava­o običnom rezom. Ušao sam i ništa sumnjivo nisam zatekao. Zatim sam otvorio vrata sobe i video stravičan prizor. Telo je bilo na podu, lica neprepozna­tljivog i pojedenog. Mestimično su se videle kosti ispod mesa. Nije bilo neprijatno­g mirisa, verovatno što je zima. Trbuh je izgledao kao da je rasporen, a unutrašnji organi pojedeni. U sobi nije bilo ni mačaka, ni pasa, a mislim da su ga pojeli vodeni pacovi - kaže Jovan Predojević, koji je pronašao telo.

Posle pronalažen­ja tela obavljena je obdukcija, kojom je utvrđeno da nije bilo tragova nasilne smrti.

Sava je rođen u Leskovcu i ceo svoj život je proveo u tom selu. Meštani, koji su ga juče sahranili na lokalnom groblju, kažu da je bio „jednom čovek“i da je tuga šta se sa njim desilo.

Na umrlici nije bilo slike jer niko nije uspeo da pronađe fotografij­u pokojnika

 ??  ?? Jovan Predojević pokazuje gde je
našao Savu
Jovan Predojević pokazuje gde je našao Savu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia