Alo!

Devojčica izvučena s dna Morače!

Telo Nine Kumburović (12) pronađeno je u koritu reke, među granama, posle čega je izvučeno na obalu

- Piše: N. GAVRILOV nemanja.gavrilov@alo.rs

Tuga! Crnogorski ronioci izvukli su juče iz Morače telo devojčice Nine Kumburović (12), koja se udavila zajedno s majkom i ocem! Njeno telo je pronađeno na dnu među granama!

Tragedija koja je potresla region dogodila se u nedelju oko 15 sati, kada se usled nevremena prevrnuo čamac u kojem se nalazilo devetoro ljudi, koji su se vraćali iz manastira Vranjina. Tom prilikom udavili su se trudnica Jana Kumburović, njen suprug Ratko, ćerkica Nina i njihov prijatelj Darko Vujošević, koji je pokušao da ih spase. Odmah nakon tragedije pronađeno je telo majke, ali ne i ostalih. Kako prenose crnogorske „Vijesti“, Veselin Mijajlović, direktor Regionalno­g ronilačkog centra, rekao je da je telo devojčice pronađeno zaglavljen­o u granama, nakon pipanja dna.

- Telo je pronađeno u koritu reke Morače i izvučeno je na obalu. Čekaju se nadležne službe koje će ga preuzeti - kazao je direktor i dodao da ronioci nastavljaj­u potragu za ocem devojčice i njihovim koji prijatelje­m je nakon Vujoševiće­m. tragedije

Podsetimo, čamcem je uhapšen upravljao Goran Kimpanov Neofit zbog sumnje (43), monah manastira Vranjina, da je ugrozio bezbednost putnika. U čamcu se nalazilo devet osoba bez propisane opreme, a tragedija se, kako smo saznali, dogodila u povratku iz manastira ka obali. Potraga za ostalim telima se nastavlja.

Kako navode crnogorske „Vijesti“, Kumburović­i, Vujošević i još nekoliko osoba u nedelju su bili gosti manastira Vranjina, gde je uz liturgiju proslavlja­n imendan igumana Neofita.

 ??  ??
 ??  ?? Monah vozio čamac:
Priveden u policiju Goran Kimpanov Neofit
Monah vozio čamac: Priveden u policiju Goran Kimpanov Neofit
 ??  ?? Nina Kumburović
Nina Kumburović
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia