Alo!

Svađala se s komšijama, PA IH ŽIVE ZAPALILA

- Piše: M. L. redakcija@alo.rs

Najmanje deset osoba, među kojima ima i dece, stradalo je u stravičnom požaru u stambenoj zgradi u jugozapadn­om delu Pariza. Požar, u kojem je povređeno najmanje 38 ljudi, podmetnula je stanarka Esija B. (40), besna što su se komšije bunile zbog njene preglasne muzike!

Stanar Kventin L. (22) kaže da je haos počeo pre ponoći, jer je Esija po ko zna koji put puštala preglasnu muziku.

„Moj cimer je otišao do njenog stana, urlala je na njega. Pošto ovo nije bio prvi put da luduje u kasne sate, pozvali smo policiju. Već su zbog nje intervenis­ali pre 15 dana, i rekli su da će doći“, kaže Kventin, koji je potom otišao do druga.

„Hteo sam da prespavam negde, ali sam pomislio da su je policajci već utišali, pa sam se vratio kući. Dok sam se penjao uz stepenice, ona je trčala dole i u prolazu mi dobacila: ’Ti si vatrogasac, srećno ti bilo.’ Osetio sam miris paljevine i potrčao ka stanu, ceo sprat je goreo!”, priseća se Kventin.

Mladić je sam evakuisao stanare do dolaska kolega. Oni sa viših spratova su u panici pobegli na krov, odakle su molili za pomoć. Jedna žena je preživela viseći sa svoje terase.

„Uhvatila sam se za ogradu i prebacila preko. Inače bih se ugušila“, rekla je neimenovan­a žena za lokalne medije.

Više od 200 vatrogasac­a satima se borilo sa vatrenom stihijom. Iz buktinje je izvučeno više od 50 stanara, a mnogi su teško povređeni.

Dok je vriska odjekivala centrom Pariza, Esija je dalje podmetala

požare. Policija ju je uočila pijanu kako pali kontejner, a potom vezuje zapaljeni šal oko retrovizor­a parkiranog automobila. Sve vreme je mumlala nepovezano. Prema nezvanični­m navodima, osumnjičen­a je pre nekoliko meseci puštena iz psihijatri­jske ustanove u kojoj je godinama boravila zbog ozbiljnih zdravstven­ih problema.

Policija sprovodi detaljnu istragu kako bi bile utvrđene sve okolnosti koje su dovele do tragedije.

srećno „U prolazu mi je rekla: ‘Ti si vatrogasac, ti bilo.’ Osetio sam miris paljevine i potrčao

stanar ka stanu, ceo sprat je goreo!”, svedoči

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia