Alo!

Hteo sam da ubijem to crno đubre

- Piše: VESNA ĐORĐEVIĆ vesna.djordjevic@alo.rs

Glumac Lijam Nison, legenda svetskog glumišta, naišao je na oštru osudu javnosti, nakon što je priznao da je „želeo da ubije crno đubre“. Naime, Nison je u intervjuu „Indipenden­tu“pričao kako je pronašao inspiracij­u za ulogu u poslednjem filmu.

On u filmu „Cold Pursuit“igra oca, koji se sveti nakon što mu je sin ubijen, a Nison je otkrio da mu je bilo lako da se identifiku­je s junakom filma, jer je član njegove porodice doživeo sličnu tragediju.

- Bilo je to pre nekoliko godina. Vratio sam se s puta i saznao da je osoba iz moje porodice silovana - rekao je Lijam, ne želeći da otkrije o kome se radi.

- Pitao sam je da li zna ko joj je to uradio, a ona je rekla da ne zna. Pitao sam je zna li da li je belac, crnac, a ona je rekla crnac. Danima sam šetao ulicama s oružjem, gledajući da li ću ga sresti, da li će neko izaći iz nekog bara i napasti me, kako bih mogao da ubijem to crno đubre - otkrio je Nison i dodao da shvata kako je tada razmišljao pogrešno i da je samo njegovo odrastanje u Irskoj bilo teško i nasilno. To ga, međutim, nije opralo u očima javnosti.

Naime, nedugo nakon što je objavljen intervju, društvene mreže su se usijale - Lijam Nison je nazvan rasistom i čovekom koji krivi sve crnce za nešto što se dogodilo njegovoj rođaki. Mnogi su čak istakli da, osim što bi trebalo da se javno izvini, treba i da se povuče iz javnog života.

Glumac je opisao kako se osećao kad je saznao da je osoba iz njegove porodice silovana, ali je zbog teških reči optužen za rasizam

 ??  ?? Lijam je rekao da je shvatio da je pogrešno
razmišljao, ali ga to nije opralo u očima javnosti
Lijam je rekao da je shvatio da je pogrešno razmišljao, ali ga to nije opralo u očima javnosti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia