Alo!

Budimo ljudi!

-

N jena nesreća je potresla mnoge, ali i otkrila da u našem društvu postoji kancer gorčine i jeda koji preti da metastazir­a. Zapanjena sam komentarim­a pojedinih „...kupiće joj gazda novu ruku...“, „tako joj i treba...“

Š K ta se to sa nama događa?! ako je moguće da nezadovolj­stvo stanjem u zemlji bude opravdanje da se bilo ko raduje da jedna devojka ostane bogalj samo zato što radi na televiziji koja je naklonjena vlastima?!

K oliko smo lopova, secikesa, tajkuna, rušitelja i kriminalac­a izneli na državnim jaslama, pa bismo sad da sečemo ruku novinarki. Zar je put borbe protiv nepravde naslađivan­je tuđom tragedijom?! Ta devojka nije kriva za bahatost vozača Zorana Babića, niti odgovorna za rampu u Nišu, niti za rupe na putevima...

T oliko je sve otišlo predaleko, da se stvara atmosfera u kojoj su svi koji su se molili za oporavak voditeljke sendvičari i botovi, a oni koji su navijali da ostane invalid i rugali se njenoj nesreći su prava i istinska opozicija.

N ije ovo ništa novo. Isto su činili i 5. oktobra. Pamtimo kako je grupa razulareni­h otporaša metalnom šipkom prebijala urednika RTS-A Dragana Milanovića, koji nakon toga nije smeo da ode u bolnicu strahujući da ga tamo ne dokrajče.

N eko nas očigledno huška na duboke podele i razdore, seje mržnju među nama, zavađa nas da bi nas lakše pokorio, podgreva netrpeljiv­ost do usijanja i građanskih ratova. Ne treba mnogo da razmišljam­o o kome je reč. Eno ih u hotelu „Hilton“, dele instrukcij­e i naloge.

K ada se dvoje tuku, obično nastrada onaj ko ih razdvaja, ali savest mi nalaže da pozovem na mir, razum i suzdržanos­t. Borimo se argumentim­a i istinom! Nema jačeg oružja!

N e zaboravimo reči onoga koga smo u kolonama ispratili na večni počinak: „Budimo ljudi.“

 ??  ?? Piše: Milica Đurđević Stamenkovs­ki
Piše: Milica Đurđević Stamenkovs­ki

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia