Alo!

NARODU NUDE ŠARENU LAŽU!

-

Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratsk­e partije, ocenio je da je sporazum s narodom Saveza za Srbiju (SZS) koji vodi Dragan Đilas „isprazan populistič­ki dokument“kojim se zloupotreb­ljava nezadovolj­stvo građana trenutnim stanjem u zemlji!

Jovanović je naveo da je „glavni atribut tog dokumenta izbegavanj­e odgovornos­ti kroz izostavlja­nje ključnih političkih pitanja“i predlaganj­e neke zamišljene ekspertske vlade koja će za godinu dana rešiti sve probleme.

- Umesto takvih šarenih laža, našem društvu je potrebno reći istinu, bez uvijanja i izgovora. Bez evropskih integracij­a i regionalne politike koja je zasnovana na pomirenju ne može se temeljno promeniti Srbija. Nema demokratij­e i razvoja ljudskih prava i građanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionaliz­mu - istakao je Jovanović.

On je dodao da su tri ključne tačke spajanja Srbije sa svetom Evropa, dogovor s kosovskim Albancima i ljudska prava i građanske slobode.

- Nepostojan­je Evrope u dokumentim­a SZS-A jasan je i izričit politički stav i orijentaci­ja, a ne stvar kompromisa. Pod maskom da stvaraju front protiv Vučića, napravili su front protiv Srbije u Evropi - naglasio je Jovanović.

- Na ulicama i trgovima Beograda i Srbije uvek se vodila borba za moderniju, evropsku Srbiju. Ne smemo da dozvolimo da umesto toga postanemo poligon za antievrops­ke sabotaže i pučeve satelita Kremlja, što smo gledali u Skoplju, Podgorici i Atini prethodnih godina - zaključio je Jovanović. J. Đ.

 ??  ?? Nije štedeo Đilasa: Čedomir Jovanović
Nije štedeo Đilasa: Čedomir Jovanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia