Alo!

Veran bi da zameni Bujketa?

-

Pre nekoliko dana je odjeknula vest da je RTS raspisao konkurs za direktora televizije i mnogi su pomislili da se zapravo traži naslednik Dragana Bujoševića, koji je trenutno generalni direktor javnog servisa. Međutim, konkurs je raspisan konkretno za mesto direktora Televizije Srbije, ne Radio-televizije Srbije, a na toj poziciji se već duže vreme kao v. d. nalazi Ilija Cerović.

Naš izvor sa RTS-A kaže da je mesto direktora Televizije Srbije vrlo važno, ali da, uprkos tome, godinama nije popunjeno, nego je na njemu stalno vršilac dužnosti.

- Kod direktora televizije zapravo treba da se drže kolegijumi, svi urednici sa televizije treba da odlaze kod njega na dogovor i konsultaci­je, ne kod generalnog direktora, koji je neka vrsta velikog menadžera. Isto tako urednici radija dolaze kod direktora radija. Inače, procedura oko izbora direktora televizije je takva da se ljudi javljaju na konkurs, potom Bujošević bira najboljeg kandidata, a Upravni odbor RTS-A to potvrđuje ili odbija - priča naš izvor.

On navodi da je zanimljivo da je konkurs za to mesto već jednom bio raspisan pre nekoliko godina, ali da direktor nije izabran.

- Javilo se baš dosta ljudi, ali Bujošević je rekao da niko od prijavljen­ih ne ispunjava kriterijum­e i nikog nije odabrao. Sada može da se desi isto, možda on opet ne odabere nikoga - navodi naš sagovornik.

Govoreći o mogućem nasledniku Dragana Bujoševića, koji je napunio 65 godina i stekao zakonske uslove za odlazak u penziju (a do isteka mandata mu je ostalo još oko godinu i po dana), naš izvor kaže da se po RTS-U priča da će novi direktor RTS-A biti Veran Matić. - On ispunjava sve kriterijum­e, kompetenta­n je i stručan, a veoma je zaintereso­van za to mesto - završava naš izvor.

Veran Matić je srpski novinar, nekadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Televizije B92. Deset godina je obavljao funkciju predsednik­a Asocijacij­e nezavisnih elektronsk­ih medija, a sada je predsednik Komisije za istraživan­je ubistava novinara u Srbiji. J. Đondović

 ??  ?? Dragan Bujošević
Dragan Bujošević
 ??  ?? Veran Matić
Veran Matić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia