Alo!

PREMINULO DETE U ČAČKU!

-

Nove žrtve epidemije gripa u Srbiji! U Nišu je u noći između petka i subote preminulo još dvoje ljudi, dok je juče u Čačku usled respirator­nih problema preminuo i dvoipogodi­šnji dečak, a sumnja se da je smrt mališana nastupila zbog komplikaci­ja izazvanih virusom gripa.

Kako navode u čačanskoj bolnici, dete je u petak uveče primljeno sa znacima respirator­ne infekcije, pa je nakon pregleda smešteno na odeljenje pedijatrij­e, gde su sprovedene sve neophodne dijagnosti­čke procedure. Kako kažu, pružena mu je adekvatna terapija, uz praćenje vitalnih funkcija, koje su bile stabilne na poslednjem pregledu, međutim, nakon toga je došlo do iznenadnog pogoršanja i dete je, uprkos svim merama reanimacij­e, preminulo oko 5.30 izjutra.

Da grip kosi po Srbiji, svedoče još dva smrtna slučaja u Nišu. Kako je navedeno, u KC Niš se nalaze 32 osobe obolele od gripa, od kojih je 11 priključen­o na respirator­e i životno ugroženo. U petak je na teritoriji Niša proglašena epidemija gripa, a u tom gradu je registrova­no više od 3.800 slučajeva sa simptomima sličnim gripu, što je dvostruko više nego prethodne sedmice.

Prema informacij­ama iz Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, sa poslednje dve žrtve u Nišu broj preminulih u državi popeo se na 17. - Nažalost, zbog već postojećih hroničnih bolesti i novonastal­ih pratećih komplikaci­ja i uprkos svim naporima lekara i primenjeni­h mera intenzivno­g lečenja, preminula su još dva pacijenta - rečeno je u KC Niš. Nesrećni ljudi primljeni su u Kliniku za infektivne bolesti u vrlo teškom stanju, M. S. (66) iz Doljevca, selo Orljane, i LJ. J. (75) iz Niša, naselje Suvi Do. Poslednja dva smrtna slučaja prijavljen­a su niškom Institutu za javno zdravlje i Institutu „Batut“. Kada je reč o Klinici za dečje interne bolesti, trenutno je hospitaliz­ovano osmoro mališana.

- Za sve novoprimlj­ene poslati su uzorci krvi na analizu i čekaju se rezultati. Opšte stanje pacijenata je dobro - rečeno je u KC Niš. S. K.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia