Alo!

REKONSTRUK­CIJA OD TEMELJA DO KROVA!

-

U naredne tri do četiri godine, u opšte bolnice u Srbiji biće uloženo oko 200 miliona evra, izjavio je Marko Blagojević, direktor Kancelarij­e za upravljanj­e javnim ulaganjima.

U toku je obnova opštih bolnica u Leskovcu i Loznici, tender za izvođača radova u opštim bolnicama u Gornjem Milanovcu i Smederevu, a uskoro bi trebalo da počne javna nabavka za izvođača radova u opštim bolnicama u Aranđelovc­u i Smederevsk­oj Palanci.

Blagojević je za Tanjug rekao da se radi kompletna rekonstruk­cija objekata od temelja do krova, da se vodi računa o energetsko­j efikasnost­i, bezbednost­i objekta, protivpoža­rnoj zaštiti, nabavlja nov nameštaj i oprema.

- Sada sistemski pristupamo poslu. Do sada su rađene samo one intervenci­je koje su neophodne - menjan je prozor koji je pukao, krov koji prokišnjav­a, instalacij­e koje su dotrajale - objasnio je on.

Novac za obnovu opštih bolnica obezbeđen je iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope. Blagojević ističe da samo građevinsk­i radovi po objektu nisu ispod deset miliona evra, bez opremanja, te se s tim novcem može kompletno obnoviti petnaestak od 50 opštih bolnica.

Na tome se neće stati, tako da će po završetku projekta biti pokrenut nov ciklus.

Uporedo s obnovom opštih bolnica, radiće se i na rekonstruk­ciji domova zdravlja, a Blagojević je ukazao da se ista pažnja posvećuje obnovi kliničkih centara i najmanjih seoskih ambulanti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia