Alo!

Danas „dan D” za Deu!

- Piše: E. SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Dea Đurđević, voditeljka TV „Pink“, koja je teško povređena u saobraćajn­oj nesreći koja se u četvrtak dogodila u Beogradu, na uglu ulica Ljutice Bogdana i heroja Milana Tepića, i dalje se nalazi u šok-sobi na VMA, gde se oporavlja nakon teške operacije.

Kako saznajemo, Dea, kojoj su lekari prišili ruku koja joj je otkinuta kada je na nju naleteo autobus, zasad se dobro oseća. Poznata voditeljka ne dozvoljava da je bolovi i teške traume psihički slome. Naprotiv, osoblje bolnice oduševljav­a svojom pozitivnom energijom.

„U bolnici ne pamte da su imali pacijenta sa tako teškom povredom koji je bio tako stabilan, pozitivan, toliko pun dobre energije. Dea, iako trpi bolove, nijednom se nije požalila na njih. Pažljivo sluša savete lekara i odlično sarađuje“, saznaje „Alo!“iz izvora bliskih porodici.

Dei će biti potrebna sva pozitivna energija, pogotovo danas, kada je čeka veoma važna kontrola lekara.

„Danas je ’dan D’ za nas. U 14 sati će biti tačno 72 sata otkako je Dea operisana. Svi se nadamo najboljem ishodu. Lekari su rekli da su ta prva tri dana kritična. Nadamo se da će Dea biti dobro, svi mi, pogotovo ona, stremimo ka tome“, rekao nam je njen verenik, poznati novinar Mladen Mijatović.

On je dodao da Dein oporavak zasad teče po planu i da su lekari zadovoljni.

- Sve ide svojim tokom. Previjali su je i zadovoljni su kako rana izgleda i kako se ona oporavlja - rekao nam je Mladen.

Iako je u ovom trenutku njeno zdravlje najbitnije, Dea ne zaboravlja na druge. Kad god se čuje sa nekim od kolega, pita kakvo je stanje u redakciji i priča kako jedva čeka da se vrati na posao.

- Saznala da joj je veliki broj ljudi, među kojima su i kolege i građani, pružio podršku i zahvalila se svima. Rekla je da će se i lično zahvaliti kada se bude oporavila - rekao je Mladen.

Podsetimo, Dea je nakon stravične saobraćajn­e nesreće hitno prevezena na VMA, gde su je operisali najiskusni­ji lekari te ustanove i KCS-A. Nakon petočasovn­og boravka u operaciono­j sali, lekari predvođeni profesorom Markom Bumbaširev­ićem uspeli su da prišiju voditeljki levu ruku, koja je u nesreći bila bukvalno otkinuta između lakta i ramena.

Ekipa Hitne pomoći koja je prva intervenis­ala na mestu nesreće za naš list je rekla da je prizori bio stravičan.

„Sedela je naslonjena na točak automobila. Bila je svesna i žalila se na bolove u kičmi i nozi.

Smirili smo je i počeli da radimo. Videlo se kako krv natapa džemper. Odmah smo ga isekli i tada smo postali svesni ozbiljnost­i situacije. Ruka joj je bila bukvalno amputirana, kao da ju je neko isekao sekirom. Počeli smo odmah da podvezujem­o ruku da ne iskrvari“, rekao je za „Alo!“Srđan Šarenac, tehničar u Hitnoj pomoći koji je učestvovao u spasavanju voditeljke.

Današnja kontrola je samo uvod u dug proces oporavka koji mladu voditeljku čeka. Kako su ranije najavili lekari, ukoliko se ispostavi da je prva operacija prošla uspešno, Deu čeka još niz hirurških intervenci­ja da bi joj se u potpunosti povratila funkcija ruke.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia