Alo!

Ustaše napale igrače Zvezde!

Dok su crveno-beli sedeli u kafiću, zaskočila su ih petorica huligana. „Da nisam uleteo u more, ubili bi me“, kaže golman Aleksandro Kralj

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

Brutalan napad na vaterpolis­te Crvene zvezde u Splitu! Predstavni­ci srpskog kluba, koji su sinoć imali zakazan duel sa Mornarom na „Poljudu“u okviru Regionalne lige, skoknuli su do šetališta pored mora.

Kako prenosi „Slobodna Dalmacija“, trojica vaterpolis­ta su sedela u kafiću oko 13.40, kada im je prišla grupa huligana i zatražila da skinu klupska obeležja - trenerke i majice. Počeli su da ih guraju i udaraju, a opkoljeni sportisti su se dali u beg. Jedan od njih se spasao skokom u ledeno Jadransko more, dok su ostali uspeli da umaknu.

Tek po dolasku policije je pristao da izađe iz mora. Srećom, utvrđeno je da nema ozbiljniji­h povreda, a ostala trojica su se vratila u hotel. Policija je odmah počela da traži napadače, kojih je, nezvanično, bilo pet, a pretpostav­lja se da su pripadnici „torcide“(navijači Hajduka).

- Odjednom je nastala vriska i cika. Šetalište je bilo puno, video sam kako jedan čovek skače u more, drugi je pobegao u smeru Palate, prema Voćnom trgu. Bilo je nekoliko napadača, a nesrećni mladić je iz mora vikao da je Crnogorac - rekao je za „Slobodnu Dalmaciju“jedan od svedoka.

Međutim, iako nije ozbiljnije povređen, vaterpolis­ta je policiji ispričao da bi ga huligani ubili da nije skočio u more.

- U trenutku napada jedan vaterpolis­ta je skočio u more, drugi su se razbežali. Mladić koji je napadnut je odveden u hotel, a odbio je lekarsku pomoć. Obavili smo razgovor s njim i svedocima kako bismo što pre došli do napadača i sproveli kriminalnu istragu - rekla je za „dnevnik.hr“Željka Radošević iz splitsko-dalmatinsk­e policijske uprave.

Momak koji je skočio u more je golman Aleksandro Kralj, a ostali napadnuti igrači su Miloš Maksimović i Dušan Vasić.

Utakmica je otkazana i crvenobeli su se sinoć vratili za Beograd.

- Napadnuti su u kafiću pored mora, Kralj je morao da skače u more, a ostala trojica su uspela da pobegnu. To je katastrofa, igrači su, a ne navijači. Sramota, šta bih drugo rekao - rekao je Jelenić Tanjugu.

 ??  ?? Golman Zvezde Aleksandro Kralj spas od batina našao je u ledenom moru
Golman Zvezde Aleksandro Kralj spas od batina našao je u ledenom moru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia