Alo!

NISMO TIM SNOVA, ALI CILJ JE DUPLA KRUNA!

- Piše: V. ZOGOVIĆ vladimir.zogovic@alo.rs

Posle šest utakmica i šest pobeda na pripremama za prolećni deo šampionata, svi bi rekli da je Crvena zvezda spremna za nastavak Superlige.

Iako to ne želi da kaže, takav stav može da se nasluti i iz reči trenera crveno-belih Vladana Milojevića. Uz sav oprez šefa struke crveno-belih, 15 poena prednosti u odnosu na Partizan i plasman u četvrtfina­le Kupa govore da je Zvezda na pravom putu.

- Ne bih da pričam o duploj kruni zato što je još rano. Prvenstvo počinjemo kao da sve kreće od nule, ali cilj jeste dupla kruna. Postoji velika želja kod svih nas, čak mnogo veća ove godine nego što je to bio slučaj pre 12 meseci. Oseća se to u timu i to je dobro i pozitivno. Jedva čekamo da prvenstvo počne - rekao je Vladan Milojević.

Crvena zvezda će u prvom kolu prolećnog dela šampionata u Superligi Srbije sledeće subote (16) dočekati Vojvodinu na „Marakani“.

- Početak prvenstva je nepoznanic­a. Jedno su prijateljs­ke, a nešto sasvim drugo prvenstven­e utakmice. Sada dolazi pritisak rezultata. Ulazimo polako u ciljnu ravninu pred start plej-ofa. Nijedna ekipa na startu šampionata nije potpuno pripremlje­na, potrebno je da prođu jedna ili dve utakmice da ekipa uđe u takmičarsk­i ritam - dodaje Milojević.

Po njegovim rečima, crvenobeli su u zimskom prelaznom roku odradili fantastiča­n posao.

- Zadovoljan sam novajlijam­a. Sportski sektor sa Mitrom Mrkelom na čelu je odradio fenomenala­n prelazni rok. To je jasno kada vidite igrače koji su došli. Neki koji su bili ranije targetovan­i sada su tu. Sve su to igrači sa velikim iskustvom. Doneli su kulturu evropskih igrača iz zemalja u kojima su igrali. Doneli su takođe profesiona­lnost i to je ono što nam je potrebno. Igrači jedni druge podstiču i na taj način i meni olakšavaju posao. Konkurenci­ja jeste jaka, ali to je Crvena zvezda - kaže jedan od najboljih trenera tima s

„Rano je da pričamo o tome,

ali to je naš cilj. Odradili smo fenomenala­n

posao u prelaznom

roku“

„Marakane“u poslednjih nekoliko godina.

Crveno-beli po mnogima imaju drim tim za srpske uslove, ali ne i za Vladana Milojevića.

- Ne bih

tako rekao. Zaista imamo dobar tim, ali ništa više od toga. Ne gledam Zvezdu na taj način. Imamo, takođe, dobar potencijal u fudbalerim­a koji će ostati duže s nama, mislim na

igrače koji

nas neće napustiti posle šest meseci. Zdrava konkurenci­ja će nam pomoći da budemo još bolji nego u prethodnom periodu - zaključio je šef struke Crvene zvezde.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia