Alo!

Hajde da vidimo ko koliku podršku ima

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da mu je veoma stalo da opozicija izađe na izbore jer će tako građani moći da vide ko koliku ima podršku.

- Meni je veoma stalo (da opozicija izađe na izbore). To bi bilo najbolje za Srbiju, pošto bi građani mogli da vide ko koliku podršku ima - rekao je on za RTS. Predsednik je, komentariš­ući razgovore vlasti i opozicije, rekao da se nada da će se ti sastanci nastaviti u dobrom duhu, ali i dodao da opozicija nikada nije htela da pregovara s njim.

Upitan da li bi sada razgovarao s njima, Vučić je rekao da bi radio u skladu s ustavnim ingerencij­ama, a to znači da bi razgovarao kada pređu cenzus i uđu u parlament. Dodao je da će verovatno razgovarat­i sa Sergejem Trifunović­em, Vojislavom Šešeljem, Ivicom Dačićem jer bi bili iznad cenzusa.

- Što se tiče samih izbornih uslova, prvo su govorili o biračkim spiskovima. Ja kažem:

„Evo, vi ih uredite,

napišite šta hoćete. Pišite vi, nikakve zajedničke komisije. Svako pravilo za biračko mesto, sve odredite u skladu sa zakonima koje ste vi pravili ili hoćete suprotno vašim zakonima“- naveo je predsednik i dodao da

će prihvatiti skoro sve što predlože u vezi s finansiran­jem političkih partija.

Govoreći o skidanju zaštitne ograde oko zgrade Predsedniš­tva, Vučić je rekao da je „lepše bez ograde” i da učesnici protesta više neće moći da je preskaču i da će, ukoliko hoće nasilje i državni udar, morati da uđu u zgradu. On je podsetio da su 2011. i 2012. bili 50 puta brojniji protesti, ali da nikome nije padalo na pamet da preskače ogradu.

- Tu ogradu je postavljao Boris Tadić. Nikada nikom nije palo na pamet da ogradu preskače. Ja sam se popeo na ogradu i vikao na ljude koji su pokušali da je pređu, tako se ponašaju odgovorni ljudi - rekao je on i dodao da će u subotu ispred Predsedniš­tva biti pet- šest devojaka koje će učesn ike protesta upozoravat­i da je upad u zgradu Predsedniš­tva kršenje zakona. D. R.

Zgradu Predsedniš­tva će u vreme demonstrac­ija obezbeđiva­ti petšest devojaka

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia