Alo!

Umiru veliki, A GORDAN JE BIO NAJVEÆI I NAJBOLJI!

„On je bio stvaralac koji nas je sve inspirisao, mene pogotovo. Bio je pisac koji je sebe davao 100 odsto kada je nešto radio i to se videlo“, rekao je Lečić

- K. L. - O. K.

Naš

najpoznati­ji scenarista Gordan Mihić umro je u nedelju u 81. godini. Njegova ćerka, glumica Ivana Mihić, tužnu vest podelila je sa javnošću i otkrila da je njen otac preminuo nakon iznenadne bolesti. Takođe, Ivana je otkrila da je sahranjen u najužem krugu porodice na groblju manastira Rajinovac, uz blagoslov srpskog patrijarha Irineja.

Osim rada na kultnim filmovima kao što su „Varljivo leto“, „Balkan ekspres“, „Dom za vešanje“, „Tango argentino“i mnogi drugi, Mihića ćemo pamtiti i kao scenaristu serija „Otvorena vrata“, „Kamiondžij­e“, “Sivi dom“, ali serije koju mlađe generacije obožavaju, a to je „Vojna akademija“.

Glumica Jelena

Gavrilović, koja je imala priliku da radi sa njim na poslednjoj seriji koju je radio „Nemanjići - rađanje kraljevine“, još ne može da veruje da Gordana više nema.

- Kada sam čula da je umro, nisam znala gde se nalazim i još sam u šoku. On je bio naš najbolji scenarista i takvog više sigurno nećemo imati. Baš pre neki dan sam sedela i gledala jedan naš stari film i shvatila da je većina velikih glumaca umrla, to je pretužno. Njegovoj porodici upućujem saučešće, a mi smo izgubili najboljeg - rekla je utučena Jelena za „Alo!“.

Kultna serija „Sivi dom“, koja je proslavila mnoge naše glumce, ostavila je dubok trag u našoj kinematogr­afiji. Glumac Milutin Mima Karadžić, koji je imao priliku da radi sa Mihićem, za njega ima samo reči hvale.

-O Gordanu bih mogao mnogo lepih stvari da kažem, ali to bi trajalo veoma dugo. Pamtiću ga po odličnim filmovima, još boljim serijama, ali i prilikama koje je dao mladim glumcima. On je mnoge glumce napravio. Večna mu slava, zauvek ću ga pamtiti - rekao je Mima za naš list, a njegov kolega iz istoimene serije Branislav Lečić prisetio se Mihića, koga će zauvek pamtiti jer je bio jedan od najboljih.

- Gordana ću pamtiti po čuvenoj seriji „Sivi dom“, to je bio moj početak, a on je bio stvaralac koji nas je sve inspirisao, mene pogotovo. Bio je pisac koji je sebe davao 100 odsto kada je nešto radio i to se videlo. Nema ko ga nije voleo. Takođe, kod njega sam voleo to što se na snimanjima nije petljao u tuđ posao. Dolazio je kod nas na snimanja samo da proveri da li sve ide kako je zamislio, ali je samo gledao svoj posao. Stvarno je bio jedan od najboljih - rekao je Lečić za „Alo!“.

Glumac Lazar Ristovski bio je kratak.

- Umiru veliki, Gordan je ustinu bio jedan od najvećih. Sreća što iza velikih ostaju velika dela - rekao je glumac, a reditelj Srđan Dragojević je istakao:

- Otišao je moj najdraži profesor, mnogo smo naučili od njega - rekao je Dragojević.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia