Alo!

Rodžer i Rafa spremili puè!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovo na meti ljutih rivala Federera i Nadala Ulazak Švajcarca i Španca u Savet igrača jasno govori o želji da smanje uticaj Srbina na dešavanja u svetu „belog“sporta

-

Ne tako davno, Novak Đoković je izborio veliku pobedu. U ratu igrača, najbolji teniser sveta, inače predsednik Saveta igrača, uspeo je da sa mesta predsednik­a ATP-A otera čoveka koji je bio zaleđina Novakovim rivalima - Britanca Krisa Kermonda.

Ipak, izgleda da su se opoziciona­ri vratili u igru i da spremaju udar na Novaka Đokovića. U junu ove godine, Sergej Stahovski, Robin Hase i Džejmi Mari, kao i trener Dani Valverdu, odlučili su da napuste Savet, a

na njihova mesta sti

Urotili se protiv Srbina: Federer i Nadal

gli su Rafael Nadal, Rodžer Federer i Jirgen Melcer.

Federer kao da je jedva dočekao da se pohvali da će otvoriti novi front protiv Đokovića, ovaj put ne na terenu, gde je Srbin u poslednje vreme pokazao koliko je dominantan u odnosu na veterana.

- Već sam razgovarao sa Rafom i pitao sam ga šta ćemo da radimo u Savetu. Videćemo šta se tačno događa u toj organizaci­ji i kako možemo da pomognemo. Zanima me da li postoje problemi u komunikaci­ji. Meni se čini da je to ono što najviše nedostaje. Pokušaćemo da ispravimo određene stvari i da povučemo prave poteze. Mislim da nam slede važni momenti i da bi bilo pogrešno da sedimo sa strane i posmatramo šta se dešava - objasnio je Federer.

I Nadal je posredno nagovestio da se sprema novi talas napada na Đokovića.

- Rodžer i ja ćemo biti mnogo stroži. Neću biti usamljen u borbama. Nas dvojica smo zajedno u ovome. Želimo da vodimo tenis u boljem smeru. Prošle godine bilo je uspona i padova u radu ove organizaci­je. Imam iskustvo od 15 godina u ovom sportu i sigurno ću moći da donesem drugačiju percepciju u odnosu na neke druge - objasnio je Nadal.

Podsetimo, Federer i Nadal su kritikoval­i Đokovića zbog lobiranja da Kermondu ne bude produžen mandat.

 ??  ?? Rivali ga „buše“sa svih strana: Novak
Đoković
Rivali ga „buše“sa svih strana: Novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia