Alo!

Heroj s biroa za zapošljava­nje

Malo poznati Španac doneo je trofej Superkupa „redsima“, iako je u klub stigao kao čovek koji treba da greje klupu

-

Do 5. avgusta španski golman Adrijan bio je bez kluba. Bio je samo jedan u moru fudbalera kojima su agenti tražili novog poslodavca. Od srede uveče on je junak Liverpula!

Priča o ovom golmanu rođenom u Sevilji pre 32 godine prava je bajka, ona koju bi Amerikanci iskoristil­i da naprave holivudski blokbaster. Dugo se čovek kome je puno ime Adrijan San Migel de Kastiljo borio za mesto na fudbalskoj mapi - od skromnih početaka u matičnom Betisu, koji ga je godinama slao na pozajmice u Alkalu i Uteru, preko odlaska u Vest Hem, pa sve do odluke čelnika „čekićara“da mu se zahvale na saradnje i požele sve najbolje u daljoj karijeri. A onda je usledio poziv Jirgena Klopa.

Arhitekta Liverpulov­og puta do trofeja u Ligi šampiona prošle sezone, ponudio je ugovor Špancu koji se nije proslavio tokom pet sezona u Vest Hemu da dođe u redove „redsa“i da bude rezerva prvom čuvaru mreže Alisonu Bekeru. A onda se Brazilac povredio na meču protiv Noriča. Klop je poslao u vatru Adrijana. Liverpul je pobedio 4:1, ali ove priče ne bi bilo da nije branio u sredu u finalu Superkupa Evrope, odnosno da nije uspeo da odbrani pokušaj Tamija Abrahama posle koga su „redsi“stigli do prve titule u ovoj sezoni.

I usledila je ludnica. Jirgen Klop je, imitirajuć­i čuvenu scenu iz filma „Roki“počeo da urla iz svog glasa „Adrijan“, trčeći u zagrljaj novom miljeniku navijača Liverpula širom sveta.

- Kakav priča! A? - nasmejano je pričao Klop ,kada su ga novinari pitali o Adrijanu - Već je postao glasan u svlačionic­i. Mislim da nije mnogo toga osvojio tokom karijere, pa je dobro da mu se i to desilo. Bio je odličan, odbranio je nekoliko odličnih šuteva igrača Čelsija. Srećan sam zbog njega.

Novi heroj Liverpula ne krije da je presrećan zbog odbrana u finalu Superkupa i osvojenog trofeja.

- Srećan sam, kako da ne budem srećan? Sjajno je što smo osvojili titulu. Ponosan sam na podršku koju su mi pružili saigrači. Naravno, presrećan sam i što sam uspeo da odbranim taj penal. Znao sam kako će Abraham da šutira i da mu je jača leva noga - objasnio je golman, koji će sve dok se Alison ne oporavi biti na golu šampiona Lige šampiona.

 ??  ?? Idol navijača Liverpula: Adrijan
Idol navijača Liverpula: Adrijan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia