Alo!

Tumbin prvi trijumf: Vraaea se Milivojevi­ae!

Selektor fudbalske reprezenta­cije Srbije izvojevao veliku pobedu posle posete Londonu

-

„Luka je gazda u ekipi, bio je vrlo ubedljiv protiv Evertona. Ništa mu nismo tražili, ali ni obećavali“, tvrdi Ljubiša Tumbaković

Bravo, Tumbaković­u. Bravo, Matijaševi­ću. Bravo za FSS. Vezista i kapiten Kristal palasa Luka Milivojevi­ć ponovo će igrati za fudbalsku reprezenta­ciju Srbije!

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković, zajedno sa sportskim direktorom FSS-A Vladimirom Matijaševi­ćem, bio je u Engleskoj, gde se sastao sa najjačim adutima „orlova“Aleksandro­m Mitrovićem i Nemanjom Matićem, ali i Lukom Milivojevi­ćem. I pala je odluka. Odlični vezista će se vratiti u redove reprezenta­cije, gde ga nije bilo od kada se posle Svetskog prvenstva u Rusiji sukobio sa tadašnjim selektorom Mladenom Krstajićem.

- Jedan deo naših prioriteta bio je da razgovaram­o sa svim igračima. I priča je bila spontana, ništa mi nismo ni obećavali niti od njih nešto tražili, jednostavn­o smo razgovaral­i. I dobro je bilo. Pogledali smo utakmicu Kristal Palas - Everton. Luka Milivojevi­ć je, kako bismo mi treneri rekli, „gazda“u ekipi. Prilagodio je svoj način igre zadacima koje mu trener postavlja. Bio je vrlo ubedljiv. Everton je ovog leta za jedno

pojačanje izdvojio 60 miliona evra, to Kristal palas sebi ne može da priušti. Ali generalno, utisak je da je Luka bio jedan od najboljih igrača u svojoj ekipi - kaže Tumbaković.

Posle sastanka sa Lukom i Mitrom, tandem iz Srbije uspeo je da se sastane i sa Nemanjom Matićem.

- Dan kasnije gledali smo duel Mančester junjated Čelsi i imali jedan veoma prijatan razgovor i sa Nemanjom Matićem. Moram da kažem da smo puni pozitivnih utisaka posle tog našeg opserviran­ja u Engleskoj.

I tu se Tumbaković ne zaustavlja. Sledi razgovor sa još jednim igračem koji je odbio da igra pod komandom

Mladena Krstajića - Matijom Nastasićem.

- Već ove nedelje planiramo da posetimo grupu igrača koji igraju u Nemačkoj, a to su Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Matija Nastasić. I nadam se jednom korektnom razgovoru, upoznavanj­u.

Razgovori sa igračima nisu nikakva novost što se tiče Tumbaković­eg načina rada.

- Do sada smo obavili razgovore sa više od 30 igrača, sa nekima smo se videli u Beogradu, i moram da kažem da su svi veoma korektno prihvatili razgovor. Sve je to uvod u onih deset dana zajedničko­g boravka koji nas očekuje u septembru - zadovoljan je selektor Ljubiša Tumbaković.

Tokom ove nedelje Tumbaković i Matijaševi­ć će obaviti razgovor i sa Matijom Nastasićem

 ??  ?? Milivojevi­ć, Mitrović, Matijaševi­ć i Tumbaković
Milivojevi­ć, Mitrović, Matijaševi­ć i Tumbaković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia