Alo!

Košarka se ne igra u kancelarij­ama!

-

„Mnogo se traži od igrača. Tražili smo od svetske federacije da ubuduće prijavljuj­emo 14 igrača za velika takmičenja“

Ono o čemu se šaputalo po završetku prijateljs­ke utakmice sa Litvanijom juče je dobilo definitivn­u potvrdu - Miloš Teodosić neće nastupati na Svetskom prvenstvu.

Kapiten Srbije je sa longetom na nozi došao na okupljanje reprezenta­cije uoči odlaska u Kinu kako bi pozdravio saigrače.

- Što se Teodosića tiče, u ovom trenutku slika nije dobra. Uradili smo novu magnetnu rezonancu, ruptura od 4,5 milimetra još postoji. U dogovoru s njim, 99 odsto neće biti s nama na SP. To je još jedan veliki gubitak za ovu reprezenta­ciju, igrački i ljudski - rekao je Aleksandar Đorđević, selektor Srbije, koji se potom osvrnuo na povredu Dragana Milosavlje­vića:

- Ono što se desilo Gagiju Milosavlje­viću je najteža povreda koja može da se desi igraču. Strašno nam je krivo. On je i dalje važan član ekipe, osetiće se njegovo odsustvo.

Na turniru u Kini, naša selekcija će u sastavu imati četiri klasična centra, a Đorđević uverava da ima plan kako da složi sve kockice.

- Uvek se pravi selekcija tako da se računa na nepredviđe­ne stvari. Veoma sam zadovoljan koncepcijo­m tima. I 2014. godine smo išli sa šest „malih“i šest „velikih“igrača. Postoji mogućnost da i sada bude tako. Imamo impozantnu visinu i fizičku prednost, to ćemo pokušati da stavimo na teren.

Igrač poput Bjelice može da bude veoma koristan, probali smo ga na poziciji tri, gde, s obzirom na tehniku i kreativnos­t, može mnogo da ponudi - rekao je on.

Zgusnut raspored je ovog leta zadavao glavobolju mnogim selektorim­a, a Đorđević je istakao da su čelnici KSS-A pisali krovnoj organizaci­ji svetske košarke (FIBA).

- Mnogo se traži od igrača, jeste čast da se igra

za reprezenta­ciju,

ali kada se desi ovako nešto, onda se pojavi i doza straha kod drugih. To moramo da rešimo zajedno. Mi iz federacija, ljudi koji vole košarku i koji brinu o njoj, da se usklade kalendari. Košarka ne može da se igra u kancelarij­ama, institucij­ama. Samo na terenu - rekao je Đorđević i dodao:

- Jedna od stvari na kojima mi insistiram­o je da FIBA reši da svim ekipama dozvoli da idu sa 14 igrača na takmičenja, „12 plus dva“.

Srbija će na Svetskom prvenstvu u Fošanu igrati u grupi D protiv Angole, Italije i Filipina. N. LAZIĆ

 ??  ?? Najjači adut Srbije u Kini: Nikola Jokić
Najjači adut Srbije u Kini: Nikola Jokić
 ??  ?? Problem sa stopalom:
Miloš Teodosić
Problem sa stopalom: Miloš Teodosić
 ??  ?? Stradali ligamenti:
Dragan Milosavlje­vić
Stradali ligamenti: Dragan Milosavlje­vić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia