Alo!

Šest novih stadiona gradiće se od aprila

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u Leskovcu obećao

- D. R.

Radovi na izgradnji šest stadiona, u Subotici, Zaječaru, Loznici, Kraljevu, Vranju i Leskovcu, počeće najkasnije u aprilu, najavio je juče predsednik Aleksandar Vučić, koji je obišao stadion „Dubočica“u Leskovcu.

- Za godinu i nešto dana, ovde će ljudi moći da vide fantastiča­n objekat - kazao je on i istakao da će dobar stadion mnogo značiti građanima u tom delu Srbije.

Vučić je rekao da će po stadionu biti uloženo oko 20 miliona evra, a da će imati oko 8.200 mesta „za uživanje”. Kako je naveo, za šest stadiona po Srbiji završeni su projekti, a na proleće će početi i radovi.

- Danas imamo više novca nego ranije. Dajemo svuda, moramo da razvijamo zemlju, da zapošljava­mo građevinsk­e kompanije, da podižemo rast da bismo mogli da podižemo i plate i penzije. Ovako podižemo fudbalsku infrastruk­turu - istakao je on i naveo da je 11 stadiona u Superligi renovirano i da se stvari u

fudbalu menjaju.

- Imali smo mnogo uspeha u fudbalu, igrali smo na Svetskom prvenstvu, nismo imali snage da pobedimo Švajcarsku, ali sledeći put hoćemo. Jedan tim igra Ligu šampiona, drugi Ligu Evrope, Vojvodina je značajno jača, Niš je jak, Čukarički je jak, Lučani i Napredak sve snažniji - rekao je Vučić i dodao da će stadion imati i druge objekte i sadržaje

kako bi, kaže, bio meka i za druge manifestac­ije.

- To će biti veoma moderan stadion, sa 8.244 mesta, biće veoma lep i zadovoljan što sam video ovoliko dece koji će moći da se bave ovde sportom - naveo je on i obećao da će se do 2022. jedna utakmica reprezenta­cije sigurno igrati na jugu, odnosno na novim stadionima u Leskovcu ili Vranju.

 ??  ?? Svi bi da igraju fudbal sa predsednik­om
Svi bi da igraju fudbal sa predsednik­om

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia