Alo!

Pop Gmitar skućio Bošnjakovi­će

-

U trošnoj kućici s krajnje lošim uslovima za život, porodica Bošnjakovi­ć iz Luka kod Ivanjice provodila je teške dane. Jeremija, koji je od rođenja gluvonem, i njegova sestra Zlata svakodnevn­o su se mučili u hladnim, dotrajalim prostorija­ma, u strahu da im se ne obruši zid sobe ili ne padne krov kuće.

Saznavši za njihovu sudbinu, pop Gmitar Milunović iz Ivanjice posetio je ovu porodicu i obećao da će im izgraditi novi dom. Uz pomoć privrednik­a i drugih humanih ljudi Gmitar je uspeo da za nepunih godinu dana privede radove kraju, pa će se Bošnjakovi­ći uskoro useliti u novu kuću.

- Posao nam je dodatno otežavala činjenica da do porodice Bošnjakovi­ć nije bilo puta kojim možemo dopremiti materijal za izgradnju kuće. Potrošili smo puno vremena kako bismo obezbedili prilaz, a nakon toga pristupili zidanju. Radnici su uložili maksimalan trud, pa je za neverovatn­ih osam dana kuća bila pod krovom - prepričava pop Gmitar.

U ovom trenutku u toku su završni radovi na električni­m instalacij­ama i malterisan­ju unutrašnji­h zidova.

- Želeo bih da se zahvalim svim priložioci­ma i donatorima,

Humani sveštenik iz IVANJICE KAŽE DA će za NJIH BITI OBEZBEĐENI I nameštaj, bela tehnika i svi KUĆNI APARATI POTREBNI za NORMALAN život

bez čije nesebične pomoći ne bih uspeo u svojoj nameri. Takođe pozivam sve humane ljude koji su u mogućnosti da se uključe kako bismo kuću porodici Bošnjakovi­ć završili do kraja. Ono što garantujem jeste da nećemo dozvoliti da zimu ove godine dočekaju bez sigurnog krova nad glavom kaže humani sveštenik.

Novi dom Bošnjakovi­ća površine je oko 45 kvadrata. Za njega je bilo potrebno obezbediti 17.000 evra. Humani sveštenik iz Ivanjice kaže da će za Bošnjakovi­će biti obezbeđeni i nameštaj, bela tehnika i svi ostali kućni aparati potrebni za normalan život. INFO LIGA

 ??  ?? Kuća izgrađena uz pomoć privrednik­a i drugih humanih ljudi
Kuća izgrađena uz pomoć privrednik­a i drugih humanih ljudi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia