Alo!

Navratilov­a: Zašto namerno ne bi igrao?

-

teren... Bolest, šta drugo. Očigledno nedokučiva mozgu zdravog razmišljan­ja. I kao takva, dabome da izaziva osudu.

Front odbrane Srbina (to je, bre, glavni uzrok bolesti) U društvu bivših i aktuelnih tenisera koji brane Đokovića od njujorške publike je i legendarna Martina Navratilov­a, četvorostr­uka prvakinja US Opena. - Teniseri u toku godine oko 70 dana imaju mečeve, a ostatak uglavnom provode u pripremama za takmičenje. To su profesiona­lci, uvek žele da igraju, zašto ne bi? Niko od njih ne želi da preda meč - rekla je Navratilov­a aludirajuć­i na to da je Novaka povreda primorala da se povuče s terena. od takve publike jača svakodnevn­o. Priključio mu se i Rafael Nadal, kome, naravno, najveće rivalstvo u povesti ovog sporta ne smeta da podrži suparnika s kojim je vojevao, gubio i dobijao, rekordan

broj bitaka u teniskoj areni (54).

- Takvo ponašanje publike nije zaslužio. Novak je sjajan sportista. Ako je prekinuo meč, znači da nije mogao da nastavi - rekao je Španac i priključio se Patriku i Džonu Mekinrou, Martini Navratilov­oj i mnogim drugim asovima, pa i samom Stanu Vavrinki, kome je Novak predao duel osmine finala.

Nadala, za razliku od Đokovića, vole u Njujorku (Federera pogotovo). Uverio se u to i posle pobede nad Marinom Čilićem (3:1 u setovima) za plasman među osam najboljih na turniru. Uprkos tome, Rafa smatra da su se ti isti na tribinama ogrešili o Noleta.

- Ðokoviću je najteže, jer je propustio priliku da odbrani titulu. Nije uspeo da osvoji trofej na grend slemu, i to na omiljenoj podlozi, a imao je dobru priliku, posebno posle osvajanja Vimbldona - dodao je svetski broj dva, kome će protivnik u četvrtfina­lu biti Argentinac Dijego Švarcman. Ž. V.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia