Alo!

Marinika Tepiae „preletela“u brucoše?!

-

Zaposleni u Rektoratu Univerzite­ta u Beogradu ostali su juče ispred zgrade jer su studenti iz pokreta „1 od 5 miliona“oduzeli ključeve portiru i zaključali se u zgradi.

Prof. Ivanka Popović. rektorka UB-A, kazala je da su studenti juče ujutru oko 5.30, kada je portir otključao zgradu da uđe higijeniča­rka, iskoristil­i priliku i oduzeli mu ključeve od zgrade.

- Zaposleni su ispred Rektorata, studenti su u Rektoratu. Danas Rektorat neće raditi, studenti su okupirali zgradu - navela je ona i dodala da će zaposleni u Rektoratu svoje dužnosti obavljati izvan prostorija Rektorata, ali zgrada Rektorata neće raditi.

U međuvremen­u se i Rektorski kolegijum oglasio saopštenje­m, u kojem ističe da je ulaz zaposlenim­a u Rektorat onemogućen uprkos razgovoru članova Rektorskog kolegijuma sa studentima i izdavanja saopštenja u skladu s njihovim zahtevima.

- Ovim je ugroženo pravo na rad sedamdeset­ak zaposlenih, ali i normalno funkcionis­anje Univerzite­ta u Beogradu, koji ima više od 100.000 studenata i više od 5.000 nastavnika - navodi se u saopštenju Rektorskog kolegijuma.

Iako je došlo do radikaliza­cije aktivnosti studenata koji borave u zdanju, Rektorski kolegijum je spreman da razgovara o temama koje su u nadležnost­i Univerzite­ta, navodi se u saopštenju.

Da studenti nimalo nisu nezavisni i da je njihov protest političke prirode, pokazuje i to što se u Rektoratu juče pojavila Marinika Tepić, jedna od vodećih ličnost Saveza za Srbiju i potpredsed­nica stranke Dragana Đilasa. Ova narodna poslanica, koja je poznata po čestom preletanju iz stranke u stranku, svojim prisustvom podržala je navodne studente, a ujedno i predstavni­ke udruženja „1 od 5 miliona“, a možda je odlučila i da „preleti“u brucoše. E. A.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia