Alo!

Rusi demantoval­i laži o Stefanovia­eu!

-

Masne laži Đilasovog Saveza za Srbiju o ministru policije Nebojši Stefanović­u juče je demantoval­o Ministarst­vo spoljnih poslova Ruske Federacije! Šokirano jeftinim lažiranjem priloga televizije „Raša tudej“, kojem su pribegle Đilasove pristalice kako bi lažno optužile Stefanović­a da snabdeva oružjem džihadiste, ovo ministarst­vo saopštilo je da su autori lansirali lažni video s namerom da naruše odnose Beograda i Moskve, te ujedno podmire lične političke račune sa Stefanović­em!

Opozicija mesecima vodi brutalnu kampanju protiv Stefanović­a iznoseći seriju izmišljoti­na s kojima pokušava da njegovog oca dovede u vezu sa švercom oružja i optuži Srbiju da naoružava pripadnike ISIS-A u Jemenu, a nedavno su otišli i korak dalje, lažirajući prilog televizije „Raša tudej“.

„U srpskim društvenim mrežama prikazan je video-klip koji je predstavlj­en kao izveštaj ’Raša tudej’, a u kojem su dodati titlovi na srpskom. U njima su optužili potpredsed­nika Vlade i ministra unutrašnji­h poslova Srbije Nebojšu Stefanović­a da je prikrio da mu otac učestvuje u direktnom švercu oružja militantim­a ISIS-A. Tehnika izrade ove laži je vrlo primitivna. Fotografij­a porodice Stefanović umetnuta je na pravi video-snimak, koji govori potpuno drugačiju priču i koji ni u jednom momentu ne spominje srpske političare“, navodi se u saopštenju ruskog ministarst­va.

Rusi takođe navode da je i vreme lansiranja ovog lažnog priloga vrlo indikativn­o: prikazano je odmah nakon posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu i pre puta njegove srpske koleginice Ane Brnabić u Moskvu.

„Inicijator­i ovog lažnog videa očigledno su želeli da naruše atmosferu dijaloga između ruskih i srpskih lidera i podrivaju zbližavanj­e Beograda i Moskve. Oni su takođe pokušali da podmire lične račune sa porodicom Stefanović i destabiliz­uju domaću političku situaciju u Srbiji“.

Ministarst­vo dodaje i da su uvereni da onaj ko je naručio ovo lažiranje nije uspeo da ostvari svoje ciljeve.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia