Alo!

Titula na dlanu!

- BOJAN VLAJIĆ bojan.vlajić@alo.rs ALO! u Parizu

„Nisam skroz fit, ali idem ka tome. Kretanje mi je bilo odlično, mislim da sam bio dovoljno brz“, rekao je naš teniser za „Alo!“

Još jedno finale u Parizu za Novaka Đokovića, ukupno šesto. Srpski as igra danas (14) za petu titulu protiv Denisa Šapovalova, kome je Rafael Nadal predao polufinaln­i meč.

Nole je savladao Grigora Dimitrova u dva seta (7:6, 6:4) i odmah počeo pripreme za finale. Još postoji mogućnost da će 2019. završi na prvom mestu ATP liste, ali od njega više ništa ne zavisi, što je i sam rekao nekoliko puta.

- Naravno da bih više voleo da završim godinu kao prvi, ali ne zavisi od mene i to mi trenutno nije prioritet. Najbitnije mi je da se fokusiram na igru i da dajem maksimum - rekao je Novak.

Đoković je dodao da je veoma zadovoljan partijom protiv Bugarina.

- Bio je bolji u prvom setu, imao i mini-brejk prednosti, ali sam se vratio sa dva najduža poena u meču. Bilo je baš iscrpljuju­će - istakao je Nole.

Priprema za finale biće drugačija nego za prethodne mečeve na mastersu.

- Potpuno je drugačije igrati protiv levorukog tenisera, pokušaću da na zagrevanju nađem način da se pozicionir­am što bolje.

Đoković je u izjavi za

„Alo!“rekao da se oseća sve bolje.

- Nisam skroz fit, ali idem ka tome. Kretanje mi je bilo odlično i što se toga tiče, ne verujem da se to može promeniti, mislim da sam bio dovoljno brz. Osećaj na terenu u prvom setu nije bio najbolji, ali lekari preporučuj­u da se odmaraš kad si bolestan, a ne da igraš tenis nekoliko sati dnevno. Možda mi je to i pomoglo da izvučem maksimum iz sebe kad je bilo najpotrebn­ije - zaključio je Novak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia