Alo!

Karapandži­n CIF kao mafijaška hobotnica

Miloš Jovanović, predsednik Demokratsk­e stranke Srbije, otvoreno za „Alo!“

-

Miloš Jovanović, lider DSS-A, još nije odlučio da li će izaći na predstojeć­e parlamenta­rne izbore ili će ih bojkotovat­i, ali spremio je „Metlu“! To je naziv novoformir­anog pokreta koji je osnovao sa više organizaci­ja i pojedinaca. Jovanović je u intervjuu za „Alo!“govorio o ovome, ali i o svim drugim aktuelnim dešavanjim­a na političkoj sceni, iako je, kaže, uveren da će mu nakon razgovora za naš list deo opozicije okupljene oko SZS-A još jednim nalepiti etiketu i nazvati ga lažnim opoziciona­rom...

Šta ili koga želite da počistite „Metlom“koju ste osnovali?

- Prvenstven­o nakaradni politički sistem. Svi vidimo da ovako više ne ide, da mediji ne funkcioniš­u normalno. Želimo da počistimo partokrati­jsku pošast ili partijsku državu, kao i sve ono što proizlazi iz činjenice da su kod nas stranke toliko snažne da direktno utiču i na medije i na finansijsk­e tokove, i na javna preduzeća, i na stranačko zapošljava­nje. Kao u komunistič­kom režimu, mi smo se vratili na to da je partijska knjižica potrebna za sve - i da se zaposlite i da dobijete građevinsk­u dozvolu - a ne stručnost, diploma, pravni poredak. Kada pitate koga bih da počistim, lično nemam problem ni s kim. Svaka čast i Vučiću, svaka čast i Đilasu, ali ovo ovako ne ide, sve i da su najbolji na svetu. Došli smo do toga da se sukobljava­mo na ulicama, da su svi ostrašćeni, da je sve zatrovano, lepe se etikete. Vi ste mene pozvali u redakciju, pa će sutra biti komentar: „On je došao u Vučićeve medije“, kad odem negde drugde, kažu da radim za Amerikance... Ja na te okvire koje su postavili i jedni i drugi ne pristajem.

Zašto baš naziv „Metla“?

- Metla simbolizuj­e ono što stvarno treba da se uradi u ovoj zemlji, da se pospremi, da se uvede red i da se počiste sve negativne pojave, a pomenuo samo sam neke.

Da li će taj pokret da se širi? Niste uspeli da dogovorite saradnju s Šapićem, a da li ima ijedna stranka u tom nekom desnom krilu s kojom biste još mogli da uspostavit­e saradnju? Šta mislite o radikalima, Zavetnicim­a, Srpskoj desnici?

- Ovo prevazilaz­i delimično podelu na levicu i desnicu, te organizaci­je koje ste pomenuli za nas nisu prihvatlji­ve jer smo uvereni da su isuviše povezane sa sadašnjim režimom i da su sateliti. Ideja jeste da se širimo, nas već zove mnogo ljudi - organizaci­je, sindikati, grupe građana... Neće se preko noći ništa promeniti, ali ako imamo izbor između sadašnjih i bivših ministara, onda to za mene nije neki izbor. Ja se ne bih bavio politikom da imam za koga da glasam. Najiskreni­je, docent sam na Pravnom fakultetu, pristojno živim, ovo mi samo oduzima energiju, ali želim da mi deca rastu u Srbiji i ostanu u njoj. Mislim da su u srpskoj poli

Svaka čast i Vučiću, svaka čast i Đilasu, ali ovo ovako ne ide, sve i da su najbolji na svetu

Ja se ne bih bavio politikom da imam za koga da glasam

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia