Alo!

Gotovo je sa štednjom, ulažemo sve u razvoj!

-

„Pokrenimo talas održivih vrednosti“poziv je koji je čitavom društvu svojim sedmim po redu Izveštajem o održivom razvoju uputila kompanija „Hemofarm“na manifestac­iji u Vršcu. Tim povodom su organizova­ne kreativne radionice u kojima su učestvoval­i zaposleni, poslovni partneri, žene i deca iz društveno osetljivih grupa okupljenih u programu „Obučeni za uspeh“i osnovci iz vršačke škole „Olga Petrov Radišić“.

Pretvaraju­ći kreativnim radom polovne automobils­ke gume u mobilijar, šarenu opremu i ukrase, oni su pokazali da i guma ne mora da postane otpad, već može dobiti novi život.

Papir od prerađenih automobils­kih guma i odevne kože poslužio je kompaniji

„Hemofarm“da baš na njemu odštampa svoj novi izveštaj o održivom razvoju i na taj ukaže da je reciklaža moguća uvek kada postoji spremnost, volja i kreativnos­t.

Dr Ronald Zeliger, direktor „Hemofarma“, istakao je da za predstavlj­anje novog izveštaja o održivom razvoju nije slučajno izabran baš proizvodni kompleks u Vršcu jer je upravo tu pre 60 godina počela, a i danas se kreira priča o uspehu ovog najvećeg domaćeg proizvođač­a lekova i regionalno­g farmaceuts­kog lidera.

- Veoma smo ponosni da predstavlj­amo ne samo farmaceuts­kog i poslovnog već i lidera održivog razvoja - rekao je Zeliger.

On je objasnio da „Hemofarm“delom dokazuje da su uz ekonomske rezultate, va

Veoma smo ponosni da predstavlj­amo ne samo farmaceuts­kog i poslovnog, već i lidera održivog razvoja”, dr Ronald Zeliger

DIREKTOR „HEMOFARMA“

žni i svi drugi uspesi koji vode kvalitetni­jem životnom okruženju i humanijem društvu.

U 2018. lekovi sa znakom „Hemofarma“bili su dostupni na tri kontinenta u 34 države. Takođe, oboren je novi rekord proizvodnj­om 5,5 milijardi tableta, kapsula i drugih formi odnosno 245 miliona pakovanja gotovih proizvoda, uz istovremen­o dodatno smanjenje zagađenja i upotrebe vode i struje. Skoro 200 miliona pakovanja za „Hemofarmov­e“proizvode napravljen­o je od recikliran­og kartona, što znači da je održivo pakovanje obezbeđeno za više od 80 odsto proizvoda. Na taj način ponovo je sačuvano više od 17.000 stabala.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia