Alo!

Oštri rezovi u SNS, na listi mladi i neukaljani

Predsednik Aleksandar Vuèiae otkrio planove za predstojea­ee izbore

-

Aleksandar Vučić, lider SNS-A i predsednik Srbije, najavio je sinoć nakon sednice Predsedniš­tva SNS-A da će ta stranka na izbore, najverovat­nije krajem marta, izaći sa najmanje 20 odsto novih lica.

- Hoćemo da uvedemo ljude neukaljane, čiste. Svako od nas je, ne svojom krivicom, ma koliko bio čistog obraza, zbog prljave kampanje ostavio trag za sobom. Zato je važno da unosimo svežiju krv, da dovodimo mlade ljude koji mogu da nastave dobrim tempom i u smeru koji može da donese bolju budućnost i dobre rezultate kazao je on dodajući da je to zvanična odluka Predsedniš­tva SNS-A, za koju će tražiti potvrdu Glavnog odbora. Kad je reč o koalicioni­m partnerima, u SNS-U ne žele, isliku takao je, za razliku od njih, da govore bilo šta loše.

- Radije ćemo govoriti o sebi. Svoj sud daćemo na

mestu na kojem se to radi, a to su biračka mesta - kazao je on i dodao da je odluka Predsedniš­tva i da članovi treba više da razgovaraj­u sa građanima i da na dnevnom nivou čuju šta misle. Vučić je izrazio uverenje da će SNS na izbornim listama imati više žena nego prošli put i da će moći da se ponosi onim što nudi.

Komentariš­ući optužbe na račun Marka Bastaća, predsednik­a opštine Stari grad, predsednik Vučić kaže da taj slučaj mora da se istraži, ali to je teže, kaže, jer je Bastać odbio poligraf.

- Nasmejem se kada čujem da neko krene da pravda Bastaća. Je l’ vi mislite da je Lešnjak mogao da izmisli takve detalje? Bastać je odbio poligraf. Čovek je uzimao pare i za kokice, takvog kriminalca majka retko rađa. Uzimao je novac i za predstave za decu, na svemu je uzimao novac rekao je i nastavio da komentariš­e postupke Bastaća i Đilasa.

- Jedan je stručnjak za kese, drugi za banke i pare. Oni nisu moji heroji i nikada neće biti. 619 miliona

evra su Đilasovi prihodi u Srbiji, njegov profit je 105 miliona evra, prijavljen­o APR-U... Govore mi svaki dan da sam izdajnik, a oni su predali Kosovo. Borim se svaki dan zajedno sa ovom strankom ovde. Mnogo mi je drago što je za Bastaća sve javno i što je otvoren postupak, što nije priveden preko noći. Svi pošteni ljudi u Srbiji znaju šta je istina - rekao je predsednik.

On je prokomenta­risao i srpsku nabavku oružja.

- Pitanje oružja je veoma važno. Pre dva dana ste mogli da čitate o onima koji su uništili našu vojsku. Od Ponoša, koji nas optužuje da smo nabavili „stare kante“od aviona, do priča da Srbija nabavlja sofisticir­ano oružje zbog kojeg će nam uvesti sankcije. Dogovorite se, šta je od ta dva? Srbija pametno kupuje, ponosan sam na našu

vojsku. Sve što radimo, činimo da bi naša zemlja bila sigurna. Naše oružje i oruđe nije ofanzivno, već defanzivno. To je sve da bi naši građani bili mirni. Rekao sam i Bajdenu: „Ja da dozvolim da Srbija bude ugrožena neću.“Čuvamo mir i stabilnost, ali nikada više nećemo biti lak plen. To ćemo postići zato što ćemo imati jako naoružanje. Mi nikada nećemo biti više slabi Bambi, već Godzila - navodi Vučić. On je kratko prokomenta­risao reči Sergeja Trifunović­a da je drugar sa Ivicom Dačićem i da zna njegov broj napamet.

- Blago njima. I ja znam Ivičin broj napamet. Ovog Sergeja i ne znam toliko, jednom mi ga je dovodio Željko Mitrović, za neke karte da mu nabavim, ’98. ili ’99. Tada su bili najbolji drugari - rekao je Vučić. D. R.

Bastać i Đilas: Jedan je stručnjak za kese, drugi za banke i pare. Oni nisu moji heroji i nikada neće biti

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia