Alo!

Daèiae: Nisam ja glup! Sergej: Daèiaeu, lutko!

Lider socijalist­a se pere od optužbi da šuruje s vođama opozicije

-

Ivica Dačić, šef diplomatij­e i lider Socijalist­ičke partije Srbije, juče je kazao da nije toliko glup da šuruje sa opoziciona­rima, te da nije zvao Sergeja Trifunović­a, lidera PSG-A. S druge strane, lider PSG-A ponovio je juče da ga je Dačić, koga je nazvao „lutkom“, više puta zvao telefonom i poručio da Dačićev broj zna napamet.

Ivica Dačić je rekao da je izjava predsednik­a PSG-A Sergeja Trifunović­a da ga je zvao neistinita jer, kako navodi, nema razloga „da diluje s nekim kako bi sam sebe skinuo s vlasti“.

- Zašto bih ja zvao Sergeja (Trifunović­a) ili dilovao sa nekim kako bih sam sebe skinuo sa vlasti. Ili da se udružim sa (Draganom) Ðilasom, koji nikada neće doći na vlast. Nisam ja toliko glup, ali sve je to politika - rekao je Dačić. On je dodao da svaka stranka ima svoju politiku i želi da se obrati biračima, ali da to ne treba i neće ugroziti državne i nacionalne interese.

Dačić je rekao da nije dobro što su napadi na njega počeli dok je bio na sednici Saveta bezbednost­i i dok se, kako je objasnio, svađao sa Fljorom Čitaku, ambasadork­om takozvane države Kosovo.

- U isto vreme pokrenuta je tema koja veze nema sa životom, niti je istinita - rekao je Dačić.

Dačić je naveo da su odnosi SNS-A i SPS-A zasnovani na tome da su saglasni u vezi sa ključnim političkim ciljevima i ponovio da je sve drugo stvar međustrana­čkih odnosa, koji, ponovio je, nikada ne treba da narušavaju ono što se radi u interesu države.

Juče se oglasio i Sergej Trifunović, lider Pokreta slobodnih građana, koji je otkrio da

broj telefona Ivice Dačića zna napamet.

- Kaže ovaj manji na slici koji gleda gazdu kao psić: „Sergej je lažljivi gad... što bih ja njega zvao, bla bla bla.” Lutko, ja tvoj broj koji se završava sa 059 nemam zapisan, znam ga napamet. Sigurno ne zato što sam Rain Man, pa pamtim brojeve, već zato što si me zvao više no mnogo - napisao je Trifunović na svom nalogu na Tviteru uz sliku Dačića i Aleksandra Vučića. D. RAMADANI

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia