Alo!

Ceo život vozio bez dozvole!

Slobodan Bugarčić iz Guče ceo život je upravljao automobilo­m samo sa saobraćajn­om dozvolom, sve dok ga nekoliko meseci pre penzije nije zaustavio policajac

- RINA

Slobodan Bugarčić iz Guče krstario je drumovima bivše Jugoslavij­e i verovatno je jedini vozač kome policija nije mogla da oduzme vozačku dozvolu i to samo iz razloga što je uopšte nema.

Ovaj Dragačevac nikad nije zakoračio u auto-školu, ali to ga nije sprečilo da sedne za volan.

- Lično sam dovezao „fiću“iz Prištine do Guče bez vozačke dozvole. Išao sam na more, na planinu i nikad nisam napravio prekršaj, pa me policija nije zaustavlja­la - tvrdi Slobodan.

Međutim, pravda je možda spora, ali definitivn­o dostižna. Ruka zakona ipak je stigla ovog vozača i to samo nekoliko meseci pred penziju.

- Pošao sam na groblje da zapalim sveću pokojnoj ženi. Video sam patrolu i policajca kako maže tablicom na kojoj piše „stop“. Stao sam, on mi je naravno tražio saobraćajn­u i vozačku dozvolu, a ja sam mu dao samo ovo prvo priča Slobodan za RINA.

Policajac je bio šokiran kad je čuo da vozač kog je zaustavio nikad nije ni imao vozačku dozvolu, niti je polagao vožnju.

- Zamolio sam ga kao brata da mi ne piše kaznu, a ja sam obećao da ću sutradan prodati auto i nikad više neću sesti za volan - kaže Slobodan i dodaje da, iako je auto prodao, kazna mu je ipak napisana i stigla je na kućnu adresu. A nakon kazne stigla je i sudska odluka koja je bila pomalo neobična.

- U tom rešenju meni se oduzima pravo na vožnju. Kao oduzeli su mi vozačku dozvolu koju ja uopšte nemam - kaže Slobodan.

Ovaj vozač održao je svoje obećanje nakon što mu je policija napisala kaznu - prodao je svoj automobil i više nije vozio, a kaznu od 120.000 dinara pošteno je platio. Ono što planira jeste da uskoro ipak sedne za volan, ali ovaj put po propisima.

- Upoznat sam sa slučajem vozača autobusa iz Beograda koji je godinama vozio bez adekvatne vozačke dozvole i na kraju ju je dobio besplatno, planiram da se obratim i Ministarst­vu da vidim da li to mogu dobiti i ja - izjavio je Slobodan.

Upoznat sam sa slučajem vozača Autobusa Iz BEOGRADA KOJI JE GODINAMA vozio BEZ ADEKVATNE vozačke Dozvole I na KRAJU Ju JE DOBIO Besplatno, planiram DA se obratim MUP-U SRBIJE DA VIDIM DA li to mogu DOBITI I JA

SLOBODAN BUGARČIĆ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia