Alo!

Nadal traži od Noleta savete za brak!

Engleski Bi-bi-si napravio je neponovlji­vu emisiju u kojoj je spojio tri teniska kralja i pokazao da među njima nema nikakve zle krvi

-

Ili ćemo sva trojica da prestanemo da igramo tenis ili to niko od nas neće uraditi

NOVAK ĐOKOVIĆ

Šta se dogodi kada se na brodiću koji plovi rekom Temzom nađu Srbin, Španac i Švajcarac, a sve to snimaju kamere čuvenog Bi-bi-sija? Pa nastane, kako su to mnogi rekli, mnogo mnogo skup intervju!

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer su zajedno, a to se jako, jako retko dešava, gostovali kod novinarke Seli Nudžet u emisiji „Doručak sa Bi-bi-sijem“, koja je snimljena uoči početka završnog mastersa u Londonu. Tri najbolja tenisera, pa možda i u istoriji ovog sporta, jako su se dobro zabavljali, delili savete jedan drugom, a na kraju su odigrali i igricu u kojoj je trijumf odnela - voditeljka!

Tokom krstarenja Temzom sva tri asa su, slučajno ili ne, bili odeveni u svetloplav­e trenerke, a na početku razgovora su govorili o porodičnom životu.

A Sali je intervju počela „ozbiljnim“temama - zanimalo ju je da tri velika asa predvide koliko će još igrati.

- Toliko dugo smo u profesiona­lnom tenisu da mi se čini da njih dvojicu viđam više nego roditelje - počeo je Novak.

Rodžer je odmah dodao i do kada će igrati:

- Jedini način koji mi dozvoljava da i dalje igram na ATP turnirima jeste da moja porodica stalno putuje sa mnom. To može da bude jako zahtevno, ali je i zanimljivo. Imam četvoro dece i stalno se nešto dešava. Recimo, skoro mi se dogodilo da mi se ćerka izvinjaval­a što me budi pošto joj nije bilo dobro, a ja treba da izađem da igram meč. Ali to je posao roditelja, da bude tu za svoju decu - ispričao je Rodžer.

- Da li imate nešto što biste preporučil­i Rafi, koji se nedavno oženio - upitala je voditeljka Federera i Novaka.

- Šta ti misliš Novače? - prebacio je lopticu u dvorište Srbina Rodžer.

- Srećno ti bilo - rekao je Nole kroz smeh.

- Zapravo, biće mi potrebna - kroz smeh je uzvratio Rafa i u dahu dodao: - Mislio sam da ću završiti karijeru kada budem napunio 30 godina. Ali...

- Pa do kada ćete vas trojica da igrate - upitala ih je Sali.

I tu je usledio muk. I Rafa i Rodžer su, bilo je to golim okom vidljivo, pokušali da kupe vreme kako bi smislili najbolji mogući odgovor. Nole nije čekao:

- E sada to pitanje... Ili ćemo sva trojica prestati sa tenisom ili neće niko. Tako mi se trenutno čini - otkrio je veliku istinu Đoković.

Veliki rivali, momci koji su osvojili 55 grend slem trofeja tokom karijera, zatim su odigrali i igricu. Rafa se zapitao šta je to, a onda mu je Nole objasnio:

- E pa to igraju moja deca. Cilj je da ne dodirneš žicu dok vučeš ovu drugu žicu.

Nadal je odmah prihvatio zezanje i počeo je da provlači žicu. Zazvonio je alarm. Sledeći se igrice latio Federer.

- Da li je normalno da mi se ovakvo znoje dlanovi. Valjda je stvar da uhvatiš ovu žicu čvrsto - rekao je Rodžer neposredno pre nego što mu je alarm od žice na šaci zazvonio.

Rafa je ostvario bolji rezultat od Rodžera, a glavni glumac je tada postao Đoković. I nije ni krenuo a već je ispao. I odmah je prasnuo u smeh. Tako da je Rafa odneo pobedu.

- Rafa je bio daleko najbolji - procenio je Federer uz kiseli osmeh.

Velika trojka svetskog tenisa je očigledno toliko koncentris­ana na međusobno nadmetanje da su tokom intervjua zaboravili da im je voditeljka na početku pokazala kako se igra igrica.

- Pa ja sam pobedila svu trojicu! Zar ne? - pitala je Sali

- Jesi, jesi - uz smeh su konstatova­la tri kralja tenisa.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Prati Rafu u stopu: Supruga
Ćiska
Prati Rafu u stopu: Supruga Ćiska

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia