Alo!

Siniša, ne osvraei se na hajku neradnika!

Sagovornic­i „Alo!“složni u oceni napada na ministra finansija

- E. A.

Ministar finansija Siniša Mali ne treba da se osvrće na hajku koju protiv njega vode opoziciona­ri iz Saveza za Srbiju, njegov doktorat je vrhunski i u slučaju da ga Univerzite­t obori pravdu treba da potraži na sudu.

Tako su za „Alo!“poručili brojni sagovornic­i komentariš­ući hajku koja se mesecima vodi protiv Siniše Malog i zbog koje je ministar u nedelju uveče poručio da bi najradije pocepao svoj doktorat.

Narodni poslanik Dragan Šormaz rekao je da potpuno razume položaj i stavove ministra Siniše Malog.

- On je vredan i odgovoran ministar, koji mnogo radi, ima odlične rezultate, ali i velike obaveze u narednom periodu. Kraj godine je i njega čeka rasprava i usvajanje budžeta u parlamentu. Za to vreme „lideri“Saveza za Srbiju su u debeloj hladovini, svojom voljom, izuzetno su nesposobni i jedina aktivnost im je pokušaj lične diskvalifi­kacije Siniše Malog, Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanović­a. Nemaju ideologiju, program, znanje. Samo bezobrazlu­k i kukavičluk! Ministar Mali ne treba da se osvrće na njih, njega će od tih nesposobnj­akovića braniti rezultati - kazao je za „Alo!“Šormaz.

Da je posredi prava hajka opoziciona­ra na ministra finansija, poručio je i Darko

Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-A.

- Od licemera iz opozicije ništa pametnije ne možete da očekujete - kazao je on za „Alo!“.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparen­tnost“, izjavio je za „Alo!“da ministar finansija Siniša Mali treba da bude ponosan na svoj doktorat.

- Ovde nije na delu strukovna i stručna polemika o doktoratu, već politički pritisak na Univerzite­t u Beogradu. Jasno je da su na Univerzite­tu srušeni svi principi autonomije i ja nisam optimista da će Univerzite­t odobriti ovaj doktorat jer je pritisak ogroman - kazao je on i dodao da je reč o vrhunskom doktoratu za koji postoje recenzije međunarodn­ih stručnjaka.

- Ministar finansija ne treba uopšte da se stidi svog doktorata već treba da se ponosi njime. Druga je tema što su članovi Odbora za profesiona­lnu etiku politizova­ni i rade u interesu opozicije. Ako se desi da ovaj doktorat bude poništen, ministar finansija treba ceo slučaj da preda sudu, pa da sud donese nezavisnu odluku, a ne političku odluku - poručio je on i dodao da doktorat nije plagijat već vrhunsko delo.

Ministar finansija ne treba uopšte da se stidi svog doktorata već treba da se ponosi njime. Taj doktorat nije plagijat već vrhunsko delo

MARIO SPASIĆ, „Transparen­tnost”

 ?? FOTO: RADE PRELIĆ ??
FOTO: RADE PRELIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia