Alo!

Najviše boli kad vređaju mrtvu majku!

-

„Gnjido, seljačino nepismena, debilu, smradino“, samo su neke uvreda koje na društvenim mrežama dobija Marijan Rističević, narodni poslanik i predsednik Narodne seljačke stranke.

Rističević, koji je jedan od najaktivni­jih poslanika u Skupštini Srbije, aktivan je i na društvenoj mreži Tviter, gde je, zbog svojih političkih stavova, često na meti napada.

- Pretnje i uvrede dobijam svakodnevn­o, više ih ne prijavljuj­em. Kad sam prvi put prijavio pretnju ubistvom, davao sam dva puta izjavu policiji da bi tužilaštvo na kraju odustalo od gonjenja - započinje Rističević svoju priču za „Alo!“i otkriva koje su najčešće uvrede sa kojima se suočava.

- Uglavnom vređaju i psuju po profesiona­lnoj osnovi, seljačkoj. Najčešće mi pominju pokojnu majku, a za mene uglavnom pišu šta će mi uraditi posle promene vlasti dodao je poslanik i otkrio da ga je najviše zabolelo kada je Sergej Trifunović, glumac i lider

Napadaju me i po profesiona­lnoj osnovi - seljačkoj

PSG-A, da bi ga uvredio, na Tviteru napisao da je Rističević­eva pokojna majka kurva.

Poslanik i posle svih neprijatno­sti ne planira da ugasi svoj nalog na Tviteru.

- Društvene mreže postale su društvo psovača, po sistemu ko koga jače uvredi. Onima koji preteraju ja oprostim za sat vremena. Malo me nerviraju „N. N. osobe“, koje bez identiteta vređaju druge, a sam nedostatak identiteta ukazuje na nedostatak karaktera tih osoba koje često imaju po nekoliko naloga na društvenim mrežama - kazao je on.

Narodni poslanik za naš list otkriva da je zbog svojih političkih stavova imao brojne neprijatno­sti i van parlamenta i društvenih mreža.

- Do sada su me tri puta

SNSD je učestvovao u prenosu nadležnost­i i pokazao ozbiljnu naivnost jer smo verovali predstavni­cima međunarodn­e zajednice da će sve zakone koje je nametnuo visoki predstavni­k naš parlament moći i da promeni, rekla je Željka Cvijanović, predsednic­a RS. Ona je istakla da je u informacij­i koja se nalazi pred narodnim poslanicim­a u Narodnoj skupštini RS navedena odgovornos­t i pozicije i opozicije za prenesene nadležnost­i, te da su spominjana

pljunuli u gradu. Dobacuju redovno. Jednom su me kod Doma Narodne skupštine jurili motkom od transparen­ta otkrio nam je Rističević. D. R. i konkretna imena i da nije tačno što tvrdi opozicija da se sva odgovornos­t prebacuje na opoziciju. Istakla je da je naivnost SNSD-A bila dvostruka jer nisu znali da je postojao dogovor između međunarodn­e zajednice i bošnjačkih političara da se spreči da nadležni parlamenti naknadno ponište nametnute odluke visokih predstavni­ka. Ponudila je opoziciji da se napravi nov materijal ako nisu zadovoljni ponuđenim, te da na taj način pokažu da im je stalo da se usvoje dobra rešenja i da žele jedinstvo.

 ??  ?? Iskrena: Predsednic­a Republike
Srpske
Iskrena: Predsednic­a Republike Srpske

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia