Alo!

Èetiri migranta nestala u Dunavu!

-

Užas na Dunavu! Četvorica migranata nestala su u Dunavu kod Apatina kada se čamac kojim su hteli da se domognu Hrvatske i EU iznenada prevrnuo! Traga se za telima nesrećnih muškaraca.

Kako saznajemo, tragedija se dogodila u nedelju uveče na Dunavu kod apatinskog vikend-naselja Vagoni, kada su desetorica migranata uzela čamac da pređu reku.

- S druge strane Dunava je Hrvatska i Evropska unija, pa su nesrećni migranti pokušali da ilegalno pređu granicu. Međutim, iz nepoznatog razloga, u večernjim satima, došlo je do prevrtanja plovila, pa su migranti završili u vodi. Za četvoricom tragaju ronioci, dok su ostali migranti zbrinuti - navodi izvor blizak istrazi.

Prema nezvanični­m informacij­ama, nesreća je slučajno otkrivena u toku uviđaja apatinske policije koja je došla na poziv pčelara jer su navodno nepoznati migranti uništili oko 20 košnica.

- Šestorica migranata su istrčala iz šume i zatražili pomoć policije, rekavši da im se prevrnuo čamac, a da su četvorica njihovih prijatelja završila u vodi - navodi izvor blizak istrazi. Nije poznato kako je došlo do izvrtanja čamca, a pretpostav­lja se da je uzrok

Nije poznato kako je došlo do izvrtanja čamca, a pretpostav­lja se da je uzrok prevelika

težina

prevelika težina.

Ovakve tragedije s migrantima, nažalost, nisu retkost. Početkom oktobra dvojica migranata utopila su se u Sotskom jezeru kod Šida, nedaleko od hrvatske granice.

- Dvojica Pakistanac­a Š. D. K. (19) i G. A. (32), koji su bili registrova­ni u Prihvatnom centru u Šidu, nestala su pod vodom. Trojica Pakistanac­a su posle obroka otišla do jezera, gde su se približili vodi kako bi se osvežili - saznali smo ranije od izvora bliskog istrazi. N. G.

 ??  ?? Desetorica muškaraca pokušala da pređu reku
Desetorica muškaraca pokušala da pređu reku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia