Alo!

Luksuzni apartman za onaj svet

-

Dejan Milošević iz sela Borač jedini je Šumadinac koji je sa 43 godine sam sebi na porodičnom groblju sagradio grobnicu, i to na dva sprata.

„U mom radnom veku, koji i dalje traje, od 365 dana u godini sam 300 puta ustao pre svanuća i radio dok se ne smrkne na njivi i u šumi. Mnogo sam napravio i stvorio, pa sam želeo da za sebe sagradim i grobnicu da olakšam svojim potomcima“, priča Dejan.

Međutim, njegova građevina više liči na apartman nego na grob. U prizemlju je soba kao i svaka druga, u njoj se nalaze dva kreveta, televizor i frižider, pa ako gledate samo sa unutrašnje strane, nikad ne biste posumnjali za šta je namenjena.

„Meni je to sve normalno i prirodno. Razgovarao sam sa monahinjam­a i one su mi rekle da moj postupak nije bogohuljen­je. Svi ćemo jednog dana završiti i biće nam potrebno dva metra bez geometra, a ja sam želeo da sebi za života napravim nešto veće. U ovoj sobi se sad malo odmorim i prilegnem ako ima nekog posla na groblju, a gore, u letnjikovc­u, sastajemo se nakon daća i na Zadušnice”, objašnjava Dejan.

Dejan je mislio na sve, pa je tako sebi napravio i spomenik, ali ne mermerni, već drveni, na kojem stoji poruka: „Mene ne niko ne razume, da li neće, il’ ne ume“.

„Za mermerni spomenik trebalo bi mi više od 1.000 evra, a ja sam za taj novac napravio sve ovo”, kaže on.

Dok se većina ljudi bori da što bolje provede svoj životni vek ne razmišljaj­ući o onome što će doći posle, Dejan Milošević svakako je primer da se ništa, čak ni smrt i sahrana, ne prepušta slučaju. RINA

U ovoj sobi sad malo prilegnem ako ima nekog posla na groblju, a gore, u letnjikovc­u, sastajemo SE KAD SU DAĆE I NA ZADUŠNICE

DEJAN MILOŠEVIĆ

 ??  ?? Svratio u grob
da prilegne: Dejan Milošević
Svratio u grob da prilegne: Dejan Milošević
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia