Alo!

Zvezdini „legionari“ čuvaju Kosovo!

Na „Marakani“dug spisak stranaca čije države staju na stranu Srbije Boaćijeva Gana povukla isti potez kao i Beneva Komorska Ostrva i Donaldov Surinam. Simpatizer­i crveno-belih im čestitaju na tome

-

Nakon što je u nedelju, posle duge i teške bolesti u 15. godini preminuo veliki borac i navijač Partizana Isaija Pantić, sin poznatog novinara Željka Pantića, klub iz Humske objavio je detalje povodom komemoraci­je.

„Centralna komemoraci­ja povodom smrti Isaije Pantića biće održana u sredu, 13. novembra, u 20.15 u hotelu ’Radisson Collection Beograd’, i biće direktno prenošena na programu TV Partizan. Kremacija Isaije Pantića biće održana u krugu naju- ž e porodice, bez prisustva javnosti.

Gana je povukla priznanje Kosova i produžila spisak država koje su se odlučile na ovaj korak, ali i Ričmonda Boaćija svrstala u grupu Zvezdinih stranaca koji su tokom boravka u Beogradu doživeli da zemlja iz koje vuku korene napravi značajan korak u odnosima sa Srbijom.

Zanimljiva veza između Crvene zvezde i država koje su povukle priznanje Kosova počela je 31. oktobra 2017. godine kad je Surinam stao na stranu naše zemlje. Poseban povod za zadovoljst­vo tim potezom imali su zvezdaši i Mičel Donald, tadašnji nosilac igre crveno-belih rodom iz ove južnoafrič­ke države. Zvezdin fudbalski arhitekta

se tada oglasio putem društvenih mreža objavivši fotografij­u na kojoj je bio grafit „Kosovo je Srbija“.

Surinam je bio prva država koja je povukla priznanje Kosova, a niz crveno-belih stranaca koji su u Ljutice Bogdana dočekali lepe vesti za Srbiju iz zemlje koje su poreklom nastavljen je desetim priznanjem. Unija Komora, ili Komorska Ostrva, deseta su država koja je povukla priznanje, zbog čega je El Fardu Ben posle vesti ozvaničene 7. novembra 2018. godine dospeo u žižu medijskog interesova­nja i van terena.

Fudbalerim­a koji su u klupsku istoriju ušli na terenu, ali i po ovom kuriozitet­u, pridružio se Ričmond Boaći, čija je Gana krenula stopama Surinama, Komora i još 13 zemalja.

Činjenica je da je napadač kojem je ovo drugi mandat na Topčidersk­om brdu već ljubimac zvezdaša, ali isto tako nema sumnje da će zbog poteza njegovih sunarodnik­a pobrati dodatne simpatije.

Podsetimo, Boaći je pregršt puta isticao ljubav prema Srbiji i u nekoliko navrata izrazio želju za srpskim pasošem zbog čega je kod „delija“dobio nadimak Boćković.

Kad se podvuče crta, od 2017. godine 16 država povuklo je priznanje, od čega je petina imala svog predstavni­ka u redovima Crvene zvezde. Zanimljivo, na svakih godinu dana jedna od država Zvezdinih internacio­nalaca povuče priznanje Kosova. I. DŽODIĆ

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia