Alo!

Teroristi ISIS sa Kosova spremaju krvavu osvetu

-

Turska od juče vraća zarobljene ekstremist­e matičnim zemljama, a uskoro bi Kosovu trebalo da budu izručeni deca i supruga ubijenog Kasapina iz Kačanika, što bi moglo da zapali region

Na Kosovu se planira strašna odmazda zbog likvidacij­e Al Bagdadija! Naime, četvorica albanskih terorista koji su pobegli iz kurdskih zatvora tokom proteklih nekoliko nedelja okačili su više video-snimaka u kojima pozivaju na „žrtvovanje na božjem putu, kao i da će SAD skupo platiti“, a svi pomenuti snimci montirani su upravo na Kosovu, prenosi „Gazeta ekspres“.

Na pomenutim snimcima su Beku Idrizi, Bekimu Fidani i Iljberu Bela, kao i Faton Ivaja (svi iz Albanije), koji u ruci drži teško oružje, a svi video-zapisi titlovani su i na albanskom jeziku i pokazuju ubijenog vođu Islamske države Abu Bakra al Bagdadija.

Zvanična Priština se povodom toga još nije oglasila, ali ono što sve zabrinjava jeste činjenica da je Turska od ponedeljka počela da izručuje zarobljene pripadnike Islamske države u matične zemlje. Među prvom grupom nalazi se i jedan državljani­n SAD, kao i sedmoro Nemaca (biće deportovan­i 14. novembra), a turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nedavno je naveo da se u njihovim zatvorima nalazi 1.201 zarobljeni­k Islamske države, kao i da su turske oružane snage zarobile 287 ekstremist­a u Siriji.

A ono što bi moglo da zapali Kosovo jeste i činjenica da se dvoje dece ubijenog Lavdrima Muhadžerij­a, poznatijeg kao Kasapina iz Kačanika, najpoznati­jeg teroriste u redovima ISIS-A sa ovih prostora, i dalje nalaze u Siriji i da bi u nekom trenutku mogli da budu izručeni Prištini.

To je otkrila novinarka Fatjona Mejdini, koja je u emisiji „Mišljenje“ispričala kako se žena iz Tirane udala za Muhadžerij­a.

„Jedna osoba koja je ubijena bila je oženjena jednom ženom iz Tirane, a desilo se da žena iz Tirane zajedno sa dvoje dece posle 2014. godine odlazi u Siriju da bi ratovala zajedno sa suprugom. Njen suprug je ubijen nakon godinu dana provedenih na ratištu, a pošto su tamo išli kao porodica, onda su podlegli pravilu da se udovice udaju i tako je ona udata za Lavdrima Muhadžerij­a i u tom braku rodilo se dvoje dece i trenutno se žena iz Tirane zajedno sa dvoje Muhadžerij­eve i dvoje dece koje dovela iz Tirane nalaze u Al-holu“, otkrila je novinarka.

Od 359 ekstremist­a sa Kosova koji su se pridružili ISIS-U, u ratom zahvaćenim područjima stradalo je ukupno 79 terorista, njih 76 je poginulo, a tri osobe su umrle prirodnom smrću. E. A.

 ??  ?? Porodica ubijenog Kasapina iz Kačanika se i dalje nalazi u Siriji
Porodica ubijenog Kasapina iz Kačanika se i dalje nalazi u Siriji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia