Alo!

Strahinja nije dočekao da ode na letovanje!

- S. I.

Strahinja Živanović (7), đak prvak Osnovne škole „Sveti Sava“u Nišu, sahranjen je u ponedeljak na niškom Novom groblju. Dostojanst­veno i tiho uz ridanje majke, u prisustvu najbližih, školskih drugova i nastavnika i komšija, mališan je ispraćen do večne kuće.

- Strahinja je bio druželjubi­v, iskren drug, sa svima se slagao, sjajno dete koje su ostali u razredu cenili - ocenili su nastavnici i drugovi prvaka koga su upoznali početkom školske godine.

Strahinjin­a drugarica iz razreda kroz suze je ispričala koliko je tužna i koliko joj je žao jer je obećala Strahinji da će sa ostalim društvom idućeg leta ići na more, što je on žarko želeo i sanjao o tome.

Snove mališana prekinuo je fatalni pad sa potkrovlja dvanaestos­pratne zgrade na Vizantijsk­om bulevaru 2. Tog kobnog Mitrovdana

majka je ostavila Strahinju u stanu da se priprema za školu dok ona odvede mlađe, trogodišnj­e dete u vrtić.

- U 8.30 imali smo dojavu komšija da je sa višespratn­ice palo dete i poginulo - rekli su u niškoj policiji.

- Nije valjda to moje dete - vrisnula je Strahinjin­a majka kada je videla okupljene komšije pored tela kraj zgrade. Na nesreću, bio je to baš mali Strahinja, koji se pod još uvek neobjašnji­vim okolnostim­a popeo na prozor zajednički­h prostorija u kojima su živeli i strmoglavi­o u ambis. Mališan je najpre pao na parkirani „golf“, a potom udario u beton gde je ostao na mestu mrtav. Policija je obavila uviđaj i po svemu sudeći reč je o nesrećnom slučaju.

Strahinja Živanović (7) sahranjen je u ponedeljak na niškom Novom groblju

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia