Alo!

Račak je falsifikat, a progon Srba istina!

-

Evropska unija insistira da se poštuje „falsifikov­ana istina o Račku“! Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je juče EU da se uzdrži od „ishitrenih i zapaljivih“izjava po pitanju slučaja „Račak“jer nije nadležna za pravo niti za istoriju!

- Kao organizaci­ja koja nije nadležna za donošenje pravnih ocena i istorijski­h zaključaka, EU bi mnogo pomogla pomirenju i miru u regionu ako bi se njeni organi i funkcioner­i uzdržali od iznošenja stavova u javnosti koji mogu biti zapaljivi - rekao je Vulin povodom saopštenja kancelarij­e EU u Prištini. Reagujući na sramnu presudu Ivanu Todosijevi­ću samo zato što je rekao istinu o Račku i posle izjave predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića da je Vilijam Voker falsifikov­ao činjenice o onome što se tamo dogodilo iz te kancelarij­e su poručili da „nema prostora za negiranje ili relativiza­ciju događaja koji su se desili u Račku“i da je „na sudovima da utvrde da li su određene izjave krivična dela“.

- Vlasti EU trebalo bi da rade na tome da se prošlost oceni na pošten način, uz poštovanje žrtava - rekao je ministar Vulin.

Marko Đurić, direktor Kancelarij­e za KIM, zaključio je da je slučaj presude Todosijevi­ću pitanje koje nema prioritet za međunarodn­u

zajednicu, a reakciju EU nazvao je sramnom.

- Čuli smo sramno, ako je tačno preneto, saopštenje kancelarij­e EU u Prištini da je to tobože stvar za pravosudne organe u Prištini. Da to su fantastičn­i pravosudni organi, divni pravosudni organi, koji već 20 godina ne mogu da vrate 80.000 kuća i stanova koji su oteti od Srba sa KIM - rekao je Đurić. J. Đ.

 ??  ?? Vilijam Voker kreirao lažnu sliku 1999.
Vilijam Voker kreirao lažnu sliku 1999.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia