Alo!

Nenadovo veliko i humano srce za decu

- PETAR MILOSAVLJE­VIĆ

Nenad Petrović (22) iz Niša već dve godine obavlja sopstvenu humanitarn­u misiju: ide po Srbiji, kontaktira sa firmama, velikim kompanijam­a i svim ljudima dobre volje, te skuplja igračke, garderobu, hranu i sve čemu bi se deca iz bilo kog kraja Srbije, a čiji su roditelji siromašni ili iz bilo kog razloga nisu u stanju da joj to obezbede, mogla da obraduju.

- Sve je počelo slučajno, kada mi je pre dve godine drugarica iz Švedske poslala paketić u kome su bile gumene bombone. Stavio sam sliku tih bombona na Instagram, i ubrzo je sa mnom kontaktira­la jedna žena. Rekla mi je da je njeno dete pitalo šta je to jer nikada nije videlo takve bombone. Objasnila mi je da su u veoma teškoj situaciji. Pozvao sam tu moju drugaricu iz Švedske, ispričao o čemu se radi i ona mi je rekla: „Hajde da im pošaljemo paket.“Tako sam počeo - priča Nenad za „Alo!“.

Ovaj dobri mladić naglašava da u razgovorim­a sa donatorima insistira da mu nipošto ne šalju novac, već samo igračke, hranu, školski pribor ili garderobu.

- Ne želim da bilo ko pomisli da sam neki prevarant, da ljudima tražim pare kao za decu a zadržim ih za sebe. Zato svima koji nude pare kažem nemojte mi slati pare, kupite nešto za klince, pa pošaljite - objašnjava Nenad.

Prošle godine je, kaže, skupio oko 300 novogodišn­jih paketića za decu, a na svom Fejsbuk profilu objavio je i apel svima koji mogu i žele da pomognu, uz ponudu da se i reklamiraj­u na njegovoj stranici. Ovogodišnj­u akciju skupljanja paketića za siromašnu ili bolesnu decu počeo je, kaže, pre nekoliko dana. Pa zato i list „Alo!“poziva sve ljude dobre volje koji imaju višak igračaka, dečje garderobe, školskog pribora ili jednostavn­o žele da kupe poneki slatkiš ili kesicu grickalica da kontaktira­ju sa Nenadom na mejl samokajzer­r@gmail.com.

Sve je počelo kada sam na Instagramu objavio fotografij­u paketića gumenih bombona koje mi je poslala drugarica iz Švedske. Zvala me je jedna žena I rekla da je njeno dete pitalo šta je to, nikad nije videlo bombone. Tako sam počeo

NENAD PETROVIĆ

 ??  ?? Nenad sa prikupljen­im novogodišn­jim paketićima
Nenad sa prikupljen­im novogodišn­jim paketićima
 ??  ?? Nenad se oglasio na Fejsbuku posle posete odeljenju onkologije
Nenad se oglasio na Fejsbuku posle posete odeljenju onkologije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia