Alo!

Sakramento poražen posle drame

-

Možda je njegov Denver poražen od ove sezone odličnog Bostona (16 pobeda u 20 mečeva) rezultatom 108:95, ali je igra reprezenta­tivca Srbije protiv „Kelta“, kako to kažu u Denveru, „velika pobeda“. Nikola je upisao rekord sezone sa 30 ubačenih poena (21-13 šut iz igre), a dodao je još deset skokova i četiri asistencij­e. To je značajan napredak u odnosu na prosek od 8,4 poena, 11,6 skokova i 6,4 asistencij­e tokom poslednjih pet mečeva.

- Prolazi kroz težak period. Prvi put mu se to događa u karijeri, ali ono što me nervira je što za mladog momka koji ima prosek od 16 poena, 10 skokova i šest asistencij­e ove sezone govore da igra loše. On radi mnogo toga dobrog za naš tim i ja bih uvek voleo da uzmemo takvog igrača ljutito je rekao Melon posle meča, očigledno uzimajući u zaštitu svog centra.

Slično razmišlja i Jokićev saigrač Vil Barton.

- Znate šta, Boston nam je isprašio zadnjicu. Odbrana nam je bila očajna, ali dobili

smo i jednu pobedu. Vratio nam se Jokić. Sada ćemo da nastavimo da „hranimo“

našeg velikog momka - tvrdi on.

Sam Jokić kao da ne može

Sakramento je poražen od San Antonija sa 105:104, i to posle produžetka. Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović nisu imali zapažene uloge - Bjelica je postigao pet poena, uz devet skokova za 19 minuta, dok je Bogdanović igrao dva minuta više, uz devet poena i četiri skoka. da pronađe reči kojima bi se zahvalio saigračima i treneru na podršci.

- Znam da mi svi čuvaju leđa i da sam ponekad možda preoštar prema sebi. Želim da ubacim svaki otvoreni šut i kada to ne uspem, to me optereti. To što sam u lošoj seriji može da se pripiše različitim stvarima, ali nadam se da sam sada prešao tu granicu. Lopte su mi ulazile, čak i one iz teških šuteva - objasnio je Nikola, koji ove sezone na 19 mečeva ima prosek od 45 procenata u šutu iz igre i samo 22 procenata u šutu za tri poena.

O tome kakvo poverenje uživa Nikola u Denveru svedoči i dodatno objašnjenj­e trenera Melouna.

- U porazu možete da ostvarite i male pobede. Jedna takva je način na koji je Nikola igrao protiv Bostona. On je postavio granicu mnogo visoko igrama u plej-ofu prošle sezone, pa sada svi očekuju da bude brilijanta­n na svakom meču, a on je još klinac - objasnio je Meloun.

 ??  ?? Na putu da razbije maler: Nikola Jokić
Na putu da razbije maler: Nikola Jokić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia