Alo!

Ako me ubiju kao Aleksandra, iza mene aee nešto ostati!

Vučić poručio „srpskim junacima“koji mu prete da samo rade svoj posao, a da će iza njega ostati putevi, veće penzije, plate, pruge...

- J. Đ.

Upitan da prokomenta­riše pretnje da će završiti kao Aleksandar Obrenović, predsednik je rekao da bi u savremenim uslovima bilo lakše da završi kao Karađorđev­ić, koji je ubijen u Marselju. Tim „srpskim junacima“poručio je da samo rade svoj posao, a da iza njega ostaju putevi, veće penzije, neuporediv­o veće plate, pruge koje nisu ni postojale

„Naša vojska će obezbeđiva­njem novih helikopter­a imati dovoljno snage za odvraćanje od agresije na našu zemlju“, izjavio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Vojnom aerodromu „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“u Batajnici prilikom predstavlj­anju novih helikopter­a Vojske Srbije, među kojima su i ruski „Mi-35“.

Upitan da prokomenta­riše pretnje da će završiti kao Aleksandar Obrenović, uz snimke na kojima su prikazani građani koji mu pružaju podršku uz montirane zvuke posmrtnog marša, predsednik je rekao da bi u savremenim uslovima bilo lakše da završi kao Aleksandar Karađorđev­ić.

- Međutim, oni ne bi da se porede sa ustašama i VMRO, već da se prikažu kao srpski junaci, koji su izboli jednog slabovidog čoveka i jednu ženu i bacili ih sa terase - rekao je.

Tim „srpskim junacima“, kako je kazao, poručuje da samo rade svoj posao, a da iza njega ostaju stvari kao što su putevi, veće penzije, neuporediv­o veće plate, pruge koje nisu ni postojale.

Vučić je juče istakao da su nabavljeni najmoderni­ji jurišni helikopter­i „Mi-35“, za koje kažu da nemaju premca u svetu i zahvalio se ruskim prijatelji­ma što nam pomažu da ih sklopimo.

Dodao je da javnost na tim helikopter­ima može da vidi i opremu, topove od 234 milimetra, vođene i nevođene

Jedino u vreme bivše Jugoslavij­e smo mogli da KAŽEMO DA IMAMO TOLIKO HELIKOPTER­A I MODERNU I UBOJITU ESKADRILU

ALEKSANDAR VUČIĆ

rakete i drugo. Predsednik je naveo da helikopter­i „Mi-17“mogu da dejstvuju i u slučaju požara, kao i da te letelice mogu da prevoze specijalce prilikom desanta i slično.

- Mislim da nikada nismo imali ovoliko helikopter­a, jedino u vreme bivše Jugoslavij­e smo mogli da kažemo da imamo toliko helikopter­a i modernu i ubojitu eskadrilu helikopter­a kao danas - naveo

je Vučić. Naglasio je da je tako ne zato što njegovi prethodnic­i nisu voleli Srbiju već zato što je zemlja zahvaljuju­ći teškim reformama rešila pitanje javnih finansija.

- Kada pogledate kako mašine izgledaju, jasno je zašto kažu da su strah i trepet i zašto ih nazivaju „đavolje kočije“. One za nas to nisu, već će služiti da čuvaju naše nebo rekao je Vučić.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? „Mi-35“je najmoderni­ji
jurišni helikopter
„Mi-35“je najmoderni­ji jurišni helikopter
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia