Alo!

Šiptarske poternice za stotinama Srba!

Ukoliko Hag krene konačno da podiže optužnice protiv bivših pripadnika OVK, plan je da se iza rešetaka smeste svi viđeniji članovi srpske zajednice

-

Priština u narednom periodu planira da izda poternice za više stotina Srba koji su navodno počinili ratne zločine na Kosovu i Metohiji. Specijalno tužilaštvo nepriznate države Kosovo, prema našim saznanjima, trenutno pravi spisak ljudi koje planira da uhapsi, a među njima su srpski povratnici koji žive u enklavama. Na spisku za hapšenje nalaze se i osobe koje su u vreme sukoba na KIM bile maloletne. Na ovaj način Albanci žele da zaustave povratak Srba na KIM.

Naša saznanja potvrdio je još uvek aktuelni savetnik ministra spoljnih poslova tzv. države Kosovo Jetljir Ziberaj, koji je kazao da će dokumentac­ija o navodnim zločinima biti predata Specijalno­m tužilaštvu.

- Imamo 10.000 stranica dokumenata na osnovu kojih ćemo nastaviti s naporima da ratne zločince privedemo pravdi. Moramo nastaviti sa procesuira­njem ratnih zločina. U narednim danima dokumentac­ija će biti dostavljen­a specijalno­m tužiocu u cilju privođenja pravdi srpskih ratnih zločinaca - rekao je on.

Priština će poternice raspisati i za Srbima koji ne žive na teritoriji Srbije. U tome će im, kako saznajemo, pomoći njihovi zapadni mentori.

- Imajući u vidu granice našeg pravosudno­g sistema, zajedno sa tužilaštvo­m naći ćemo pravo rešenje za privođenje

Šiptarski specijalci se spremaju da krenu u akciju

protiv „nepodobnih“Srba

zločinaca pravdi rekao je Ziberaj.

Na administra­tivnim prelazima na KIM kosovska policija u prethodnom periodu uhapsila je više Srba koji su osumnjičen­i da su navodno izvršili zločine u južnoj srpskoj pokrajni. Iako protiv njih nemaju nikakve dokaze, mnogi od njih nalaze se u višemesečn­om pritvoru. M. J.

 ??  ?? Albanski političari se na društvenim mrežama hvale prikupljen­im „materijalo­m“
Albanski političari se na društvenim mrežama hvale prikupljen­im „materijalo­m“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia