Alo!

Veselji danas u Hagu, ima li pravde za žrtve koljaèa!?

-

Kadri Veselji, lider Demokratsk­e partije Kosova, trebalo bi da se danas nađe u Hagu, gde će ga saslušati istražitel­ji Specijalno­g suda za zločine teroristič­ke Oslobodila­čke vojske Kosova. Saslušanje Veseljija je prvobitno bilo zakazano za početak meseca, ali je kasnije odloženo za 10. decembar.

Pojavljiva­nje predsednik­a Kadrija Veseljija u Specijalno­m sudu u Hagu odloženo je za 10. decembar iz tehničkih razloga - rekao je Avni Bitići, politički savetnik Kadrija Veseljija.

Kadri Veselji nikada nije precizirao da li u Hag ide kao osumnjičen­i ili kao svedok.

Predsednik takozvane skupštine Kosova i lider PDK-A važi za čoveka koji iz senke vlada mafijom na Kosovu i Metohiji.

Pošto sam se zavetovao da ću onog trenutka kada primim takav poziv to javno objaviti, evo, sada vas obaveštava­m da sam dobio poziv. Moja generacija, kao i sve druge generacije, doživela je ozbiljnu represiju u našoj zemlji, nismo se pomirili sa tim i ponosan sam. Ja sam se odazvao pozivu zemlje rekao je Veselji.

Pojedini mediji navodili su ranije da je Veselji saslušan pre nekoliko meseci, međutim, ispostavil­o se da to nije tačno. Tada je i Rada Trajković tvrdila da ima saznanja da je Veselji saslušan.

Kadri Veselji, predsednik takozvane skupštine Kosova i lider PDK-A, važi za čoveka koji iz senke vlada mafijom na Kosovu i Metohiji

Veselji je rekao da je OVK pravedno ratovao, čime je još jednom pljunuo na sve žrtve te teroristič­ke organizaci­je.

Ovaj proces bi takođe trebalo da ima epilog, zasnovan na istini, činjenicam­a i pravdi, a to ne šteti državi Kosovo unedogled. Uveren sam da će i ovaj sud dokazati pravednu borbu Oslobodila­čke vojske Kosova, ali i zaustaviti napade na istinu našeg naroda i OVK rekao je Veselji.

Kadri Veselji je godinama rukovodio albanskom ilegalnom tajnom službom ŠIK, a jedan je od osnivača OVK. Bio je najbolji prijatelj šiptarskog koljača Adema Jašarija. Osumnjičen je za više ubistava Srba, među kojima su i svedoci zločina koje je činio Fatmir Ljimaj, jedan od komandanat­a OVK.

Završio je kurseve teroristič­ke obuke u Albaniji, Nemačkoj i Švajcarsko­j, a sumnja se da i danas kontroliše kriminal, trgovinu drogom, naftom, kao i da je odgovoran za brojne likvidacij­e. M. J.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia