Alo!

Istina o navodnoj vezi braće Vuèić s dilerima!

Miloš Vuèević podneo kriviènu prijavu protiv predsednik­a i njegovog brata

-

Tužilaštvo će utvrditi da li Aleksandar i njegov brat Andrej štite nekoga ko proizvodi opijate, kao što su to pokušavali da podmetnu Đilasovi saradnici!

Miloš Vučević, potpredsed­nik SNS-A, inače pravnik, podneo je juče krivičnu prijavu protiv predsednik­a Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića kako bi se pravosudno utvrdila istina i otklonila bilo kakva sumnja u njihovu umešanost u slučaj „Jovanjica“i veze sa vlasnikom tog imanja.

- Građani Srbije zaslužuju istinu, a ona je samo jedna poručio je on posle podnošenja prijave. On je rekao da su informacij­e u medijima i na društvenim mrežama o navodnom uticaju predsednik­a Vučića i njegovog brata sa uzgajanjem marihuane na poljoprivr­ednom dobru „Jovanjica“, koje je pre nekoliko godina bilo solidno poljoprivr­edno dobro, uznemirile javnost, i sud treba da utvrdi da li je reč o kleveti ili istini.

Vučević je krivičnu prijavu podneo Republičko­m javnom tužilaštvu, od kojeg, kako je rekao, očekuje da urgentno istraži te navode, utvrdi istinu i javno saopšti da li su Vučići povezani sa „Jovanjicom“ili su autori tih navoda lagali i izmišljali.

- Tužilaštvo mora građanima da saopšti istinu, pa ukoliko se navodi ispostave kao netačni i da se radi o gnusnim lažima i klevetama, neko će morati da odgovara zbog lažnih iskaza - rekao je on i precizirao da je prijavu sastavio sa svojim advokatom i da nije opredelio krivično delo jer je na tužilaštvu da utvrdi da li ima dela ili ne, kao i da je pobrojao sve iskaze i navode iznete tokom poslednjih 20 dana.

Kazao je da je prijavu podneo jer to niko nije uradio, a istina mora da se zna, jer su to najgore tvrdnje protiv predsednik­a i njegove porodice do sada iznete.

- Ovo nije pitanje dnevne politike i kako gledate na političke teme. Ovo je pitanje da li predsednik i njegov brat štite nekoga ko proizvodi opijate - rekao je on i osvrnuo se na navode u kojima se tvrdi da će prijava biti lažna.

- Kako može biti lažna krivična prijava? Je l’ to znači da su navodi iz prijave lažni i da su nam oni koji su poslednjih 20 dana iznosili optužbe na račun

Aleksandra i

Andreja Vučića u prethodnih

48 sati rekli da je to sve neistina - naveo je on.

Očekuje da će tužilaštvo pozvati na saslušanje i prijavljen­e i one koji su optužbe protiv njih iznosili, pozivajući se na navodna saznanja da su Predrag Koluvija, uhapšeni vlasnik „Jovanjice“, i Andrej Vučić razgovaral­i pred Koluvijino hapšenje. On smatra da su lideri SZS-A - Aleksić, Jeremić i Ðilas - i drugi iz Saveza za Srbiju iznosili klevete i laži protiv Aleksandra i Andreja Vučića, ali da nisu smeli da tim povodom podnesu i krivičnu prijavu, pa je on to učinio kako bi tužilac proverio njihove navode i utvrdio istinu. Kaže da ovo nije prvi put da opozicija napada predsednik­a Vučića i njegovu porodicu, ali smatra da je ovog puta „dara prevršila meru“jer su predsednik i njegov brat optuženi da pomažu nekom ko je osumnjičen za proizvodnj­u opijata.

- Bilo je raznih gluposti, od „Franša“i Karađorđev­a, do autobusa i malina. Bilo je velike mržnje i iskompleks­iranosti. Sve što vide, pomisle da je stečeno kriminalno­m radnjom, jer polaze od svoje vizije i projekcije kako bi vladali i kako su vladali - ocenio je on navode opozicije. D. R.

Građani Srbije zaslužuju istinu o tome da li predsednik i njegov brat štite nekoga ko proizvodi opijate!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Miloš Vučević
Miloš Vučević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia