Alo!

NATO u Srbiji obara sve proruske sajtove!

Svetski hibridni rat SAD i Rusije kreće na Balkanu

- V. NESTOROVIĆ

Vruće proleće na Balkanu! Naime, pre nekoliko nedelja je u javnost dospela informacij­a da je specijalni NATO tim za hibridno ratovanje došao u Crnu Goru, a kako je „Alo!“prvi pisao, već tada je bilo planirano da „proširi svoja dejstva na ceo Balkan“.

- Hibridni timovi će imati zadatak da obaraju sajtove koji su proruski orijentisa­ni, isto važi i za društvene mreže, a već je napravljen spisak sajtova koji prema NATO stručnjaci­ma podržavaju Moskvu

i oni uskoro neće moći da se otvaraju u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Albaniji, a planira se da se isto uradi i u Srbiji. Da se razumemo, u pitanju su u stvari lažni mediji, koji se ne vode u APR-U kao mediji, već se većina vodi kao NVO, a dobijaju donacije iz Moskve. Samo u Crnoj

Gori imate 110 takvih portala, a kada se usvoji zakon koji je trenutno u proceduri, oni će svi biti pogašeni - navodi naš dobro obavešteni diplomatsk­i izvor i dodaje:

- Pojedini članovi timova za hibridno ratovanje se trenutno nalaze i u Srbiji i procenjuju situaciju.

Da se nešto zaista dešava na Balkanu, potvrdila je i Organizaci­ja za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) koja je pozvala vlasti u Albaniji da dodatno izmene nacrt zakona o novom sistemu registraci­je za onlajn medije. Harlem Dezir, predstavni­k za slobodu medija OEBS-A, pozvao je albanski parlament da uloži više amandmana na novi zakon, dodajući da će mnogo toga zavisiti i od primene.

- Zakon se ne sme tumačiti kao pravo na cenzuru ili ograničava­nje slobode izražavanj­a - naveo je Dezir.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia