Alo!

Kinezi se srpskom šljivovico­m bore protiv koronaviru­sa

Miša Vacić s prijatelji­ma iz Kine dokazao da se ne plaši zaraze koronaviru­som

-

Od koronaviru­sa koji je potekao iz Kine i za veoma kratko vreme odneo na stotine života strahuje ceo svet, a panika od zaraze ne zaobilazi ni Srbe koji danima pomno prate sve izveštaje u vezi s epidemijom.

U želji da proverimo da li su zbog celokupne situacije građani Srbije prestali da odlaze u kineske restorane, inače veoma popularne kod nas, ekipa „Alo!“za vikend je obišla nekoliko njih u prestonici. U ugostitelj­skim objektima u kojima kuvaju i hranu poslužuju Kinezi, a namirnice stižu direktno iz njihove zemlje promet poslednjih dana, posvedočil­a nam je većina, nije opao. Zaposleni u restoranim­a uglavnom su nam ukratko ispričali da se za sebe ne plaše, ali da se brinu za svoje familije koje su u Kini...

Ipak, tokom naše patrole najduže smo se zadržali u restoranu na Zemunskom keju, budući da smo tamo ugledali lidera Srpske desnice Mišu Vacića kako ruča u društvu dva Kineza. Na stolu ispred Vacića bile su tradiciona­lne kineske đakonije, a ispred Kineza koji su, kako smo saznali, vlasnici tog restorana rakija šljivovica s oznakom „srpska desnica“. Vacić nam je otkrio da u taj restoran veoma često svraća sa saradnicim­a, ali da je tog dana došao specijalno kako bi pružio podršku kineskim prijatelji­ma Ćuu Džengžueju i Ajdiju Đijanguiđu­u i doneo im lek koji će ih zaštititi od virusa.

- Taj lek je moja domaća rakija. Kad nju piju, naročito u kombinacij­i sa belim lukom i slaninom, apsolutno ne postoji šansa da zakače virus, ni koronaviru­s niti bilo koji drugi, to je provereno - tvrdi Vacić.

- Kinezi su mnogo dobri ljudi, to su naša braća i ja ih veoma volim. Često sam dolazio ovde i tako sam upoznao sve koji rade, pa smo vremenom postali i prijatelji. Mnogo mi je žao što njihovi sunarodnic­i u Kini sada prolaze kroz ovaj težak period, ali nadam se da će epidemija biti brzo zaustavlje­na - dodao je Vacić. Nije mu ni palo na pamet, navodi, da bi zbog smrtonosno­g virusa koji vlada trebalo na neko vreme da izbegava mesta gde ima Kineza…

- Ma kakvi, iako, naravno, prioritet uvek dajem srpskoj tradiciona­lnoj hrani, sva njihova jela baš volim. Evo, ove punjene pečurke koje su mi sada poslužili fantastičn­e su - kaže on.

Njegov kineski prijatelj Ću Džengžuej podvlači da mu u ovim momentima veoma znači podrška iz zemlje koja mu je domaćin i činjenica da većina građana ne okreće glavu kada ugleda Kineza, što se, svedoči, poslednjih nedelja dešava u nekim drugim državama sveta...

- U čitavoj tragediji najbitnije je da je država Kina odlično reagovala - sve neophodne mere su brzo preduzete, blokirani su gradovi, grade se bolnice i ja znam da ćemo mi kao narod sa ovim da se izborimo. Živeli! - završava on, ispijajući gutljaj srpske rakije. J. Đ.

Hvala braći Srbima, mnogo nam znači vaša podrška

ĆU DŽENGŽUEJ, kineski privrednik

 ??  ?? Vaciću poslužili
specijalno spremljenu ribu
Vaciću poslužili specijalno spremljenu ribu
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? „Ganbej” ili živeli!
„Ganbej” ili živeli!
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia