Alo!

Posle Jevtiaea je počelo da se odmotava klupko!

-

Jevtić, Poledica... ko je sledeći? Skandal za skandalom u preduzeću koje bi trebalo da je lokomotiva srpske privrede, a sve je počelo još sredinom januara hapšenjem Miroljuba Jevtića, direktora „Infrastruk­ture železnice Srbije“, kome je tada određen pritvor do mesec dana, dok se osumnjičen­i advokati i posrednik brane sa slobode.

Podsećanja radi, Jevtić je osumnjičen da je primio 10.000 evra mita kao nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprij­acije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradnje brze pruge. Sumnja se da su mu mito dali uhapšeni advokati preko posrednika iz kompanije „Ratko Mitrović“.

„Alo!“je nakon hapšenja Jevtića pisao da su „Železnice“

samo početak ove istrage, a pod lupom će biti kompletna ulaganja u infrastruk­turu Srbije, koja se nalazi u ministarsk­om resoru Zorane Mihajlović“.

- Država je uložila ogromne pare, u pitanju su milijarde evra, u izgradnju puteva i pruga. Infrastruk­turni projekti su od ogromnog značaja za razvoj naše zemlje i sve mora da bude isterano na čistac - tvrdi naš izvor i dodaje da bi osim u „Železnicam­a“hapšenja uskoro mogla uslediti i u putarskim preduzećim­a. Prema našim saznanjima, tragova je mnogo, ali nije lako doći do konkretnih dokaza, pošto su u lancu korupcije svi mnogo zarađivali i malo ko ima interes da svedoči, naveo je tada izvor „Alo!“.

Kako su preneli mediji, Jevtić je mesecima nameštao poslove advokatsko­j kancelarij­i „Kostić“iz Novog Sada, dajući im u tom periodu novac u iznosu od 800.000 evra za sređivanje eksproprij­acije zemljišta - posla koji je, primera radi, mogla obaviti i pravna služba njegovog preduzeća.

- Uhapšeni advokati se sumnjiče da su izvršili krivično delo davanja mita tako što su, po dogovoru sa direktorom preduzeća „Infrastruk­ture železnice Srbije“, fakturisal­i svoje pravne usluge u višemilion­skim iznosima, a zatim deo novca vraćali. Sumnjamo da je ovo samo jedna od tranši koja je pronađena u trenutku hapšenja - rekao je ranije Nebojša Stefanović, ministar policije.

 ??  ?? Miroljubu Jevtiću, direktoru „Infrastruk­ture železnice Srbije“,
određen je pritvor od 30 dana
Miroljubu Jevtiću, direktoru „Infrastruk­ture železnice Srbije“, određen je pritvor od 30 dana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia